Εξυπηρέτηση πελατών

Οι ειδικοί του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών της ESET είναι διαθέσιμοι για να παρέχουν βοήθεια στη διαχείριση ή την τεχνική υποστήριξη σχετικά με το ESET Parental Control ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν της ESET.

Για να στείλετε αίτημα υποστήριξης απευθείας από τη συσκευή σας, ανοίξτε το κύριο μενού three_dots_menu του ESET Parental Control και πατήστε Εξυπηρέτηση πελατών > Αναφορά ζητήματος.

Το ESET Parental Control περιλαμβάνει προηγμένη λειτουργικότητα σύνδεσης, για να βοηθά στη διάγνωση δυνητικών τεχνικών θεμάτων. Για να υποβάλετε στην ESET ένα λεπτομερές αρχείο καταγραφής για την εφαρμογή, βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένη η ρύθμιση Υποβολή αρχείου καταγραφής εφαρμογής (προεπιλογή). Πατήστε Υποβολή για να στείλετε το αίτημά σας. Ένας ειδικός της Εξυπηρέτησης πελατών της ESET θα επικοινωνήσει μαζί σας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε καθορίσει.

important

Η εφαρμογή δεν μπορεί να ανοίξει ή δεν αποκρίνεται

Για να υποβάλετε αίτημα υποστήριξης στην ESET εάν το ESET Parental Control δεν αποκρίνεται ή εάν δεν μπορείτε να το ανοίξετε, μεταβείτε στις επιλογές Ρυθμίσεις -> Εφαρμογές -> Γονικός έλεγχος -> Μνήμη -> Διαχείριση μνήμης. Κάντε κλικ στο στοιχείο Εξυπηρέτηση πελατών και συμπληρώστε όλα τα απαιτούμενα πεδία.