Sneltoetsen

eShell biedt ondersteuning voor sneltoetsen (vergelijkbaar met de Microsoft Windows cmd.exe-opdrachtprompt). Gebruik bepaalde toetsen (toetsencombinaties) op uw toetsenbord om acties uit te voeren in eShell. Toon bijvoorbeeld de geschiedenis van opdrachten, herhaal een deel van de geschiedenisopdracht, verplaats een woord of wis een regel.

Beschikbare snelkoppelingen:

F1: druk tekens van de huidige geschiedenisopdracht één voor één af.

F2, X: herhaal een deel van de geschiedenisopdracht, tot aan teken X.

F3: schrijf de huidige geschiedenisopdracht.

F4, X: verwijder tekens vanaf de huidige cursorpositie in de huidige opdracht, tot aan teken X.

F5: zelfde als PIJL-OMHOOG.

F7: toon de geschiedenis van opdrachten.

ALT + F7: wis de opdrachtgeschiedenis.

F8: ga terug in de opdrachtgeschiedenis, maar geef alleen opdrachten weer die overeenkomen met de huidige tekst in de opdrachtprompt.

F9: voer een specifieke opdracht uit vanuit de opdrachtgeschiedenis.

PIJL-RECHTS: zelfde als F1.

CTRL + HOME: wis de lijn naar links.

CTRL + END: wis de lijn naar rechts.

CTRL + PIJL-LINKS: verplaats één woord naar links.

CTRL + PIJL-RECHTS: verplaats één woord naar rechts.