Netwerkisolatie

ESET Mail Security biedt u een optie voor netwerkisolatie waarmee u de netwerkverbinding van uw server kunt blokkeren. In bepaalde uitzonderlijke scenario's kan het nodig zijn een server preventief van het netwerk te isoleren. Bijvoorbeeld als u hebt ontdekt dat de server is geïnfecteerd met malware of dat de server op een andere manier is gecompromitteerd.

Door netwerkisolatie te activeren wordt al het netwerkverkeer geblokkeerd, behalve:

Connectiviteit met de domeincontroller blijft in stand

ESET Mail Security kan nog steeds communiceren

Indien aanwezig kunnen ESET Management Agent en ESET Inspect On-Prem Connector via het netwerk communiceren

Activeer en deactiveer Netwerkisolatie met de eShell-opdracht of -taak van de ESET PROTECT-client.

eShell

In interactieve modus:

Netwerkisolatie activeren: network advanced set status-isolation enable

Netwerkisolatie deactiveren: network advanced set status-isolation disable

network_isolation_eshell

U kunt ook een batchbestand maken en uitvoeren met de batch-/scriptmodus.

ESET PROTECT

Activeer netwerkisolatie met de clienttaak.

Deactiveer netwerkisolatie met de clienttaak.

Wanneer Netwerkisolatie is geactiveerd, wordt de status van ESET Mail Security gewijzigd in rood en het bericht Netwerktoegang geblokkeerd.