Taakuitvoering

Selecteer een van de volgende tijdopties:

Eenmaal: de taak wordt eenmaal op de vooraf ingestelde datum en tijd uitgevoerd. Deze optie is bedoeld als u de taak slechts eenmaal wilt uitvoeren, op het opgegeven moment. Geef de begin- en eindtijd op bij Taakuitvoering.

Herhaaldelijk: de taak wordt met het opgegeven tijdsinterval (in minuten) uitgevoerd. Geef in Taakuitvoering de tijd op waarop de taak elke dag moet worden uitgevoerd.

Dagelijks: de taak wordt elke dag op het opgegeven tijdstip uitgevoerd.

Wekelijks: de taak wordt eenmaal of meerdere keren per week uitgevoerd op de geselecteerde dag(en) en tijd. Deze optie is bedoeld om de taak alleen herhaaldelijk uit te voeren op bepaalde dagen van de week, te beginnen op de opgegeven dag en tijd. Geef de begintijd op bij Tijd van taakuitvoering. Selecteer de dag of dagen van de week waarop de taak moet worden uitgevoerd.

Bij gebeurtenis: de taak wordt uitgevoerd wanneer een opgegeven gebeurtenis plaatsvindt.

Taak overslaan bij gebruik van batterijvoeding

Wordt een taak niet gestart als het systeem op batterijvoeding werkt op het moment dat de taak moet worden gestart, bijvoorbeeld op computers die op een noodstroomvoorziening (UPS) werken.

Taak uitvoeren voor een specifiek account

Hiermee kunt u een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om in te stellen dat de geplande taak Externe toepassing uitvoeren of Computerscan op aanvraag uitvoeren moet worden uitgevoerd voor een specifiek account. Gebruik deze optie als u Computerscan op aanvraag uitvoeren wilt gebruiken om een netwerkshare te scannen, bijvoorbeeld NAS of andere gedeelde opslag.

note

Controleer of Aanmelden als batchtaak (SeBatchLogonRight) is toegestaan voor het gebruikersaccount dat u gebruikt voor Taak uitvoeren voor specifiek account. U kunt de beleidsinstellingen bekijken via Groepsbeleidsbeheer (Beveiligingsinstellingen > Lokaal beleid > Toewijzing van gebruikersrechten > Aanmelden als batchtaak).