IP-sets

Een zone is een verzameling netwerkadressen in één logische groep IP-adressen. Een zone is handig wanneer u dezelfde set adressen opnieuw wilt gebruiken in meerdere regels. Aan elk adres in een bepaalde groep worden vergelijkbare regels toegewezen die centraal voor de hele groep zijn gedefinieerd. Een voorbeeld van zo'n groep is een Vertrouwde zone. Een Vertrouwde zone is een groep netwerkadressen die op geen enkele manier door de firewall worden geblokkeerd. Vooraf gedefinieerde IP-sets kunnen niet worden verwijderd.

Wanneer u een IP-set toevoegt of bewerkt, zijn de volgende velden beschikbaar:

Naam: naam van een groep externe computers.

Beschrijving: een algemene beschrijving van de groep.

Extern computeradres (IPv4, IPv6, bereik, masker): een extern adres, adresbereik of subnet.

Verwijderen: hiermee verwijdert u een zone uit de lijst.

example

IPv4-adres toevoegen:

Eén adres: hiermee voegt u een IP-adres van een afzonderlijke computer toe (bijvoorbeeld 192.168.0.10).

Adresbereik: typ het eerste en laatste IP-adres om het IP-bereik van verschillende computers op te geven (bijvoorbeeld 192.168.0.1-192.168.0.99).

Subnet: subnet (een groep computers) dat wordt gedefinieerd door een IP-adres en masker. 255.255.255.0 is bijvoorbeeld het netwerkmasker voor het subnet 192.168.1.0. (Om het hele subnettype in 192.168.1.0/24 uit te sluiten.)

IPv6-adres toevoegen:

Eén adres: hiermee voegt u het IP-adres van een afzonderlijke computer toe (bijvoorbeeld 2001:718:1c01:16:214:22ff:fec9:ca5).

Subnet: subnet (een groep computers) wordt gedefinieerd door een IP-adres en masker (bijvoorbeeld 2002:c0a8:6301:1::1/64).