WMI-provider

Windows Management Instrumentation (WMI) is de Microsoft-implementatie van Web-Based Enterprise Management (WBEM). Dit is een initiatief van de industrie om een standaardtechnologie te ontwikkelen die in een bedrijfsomgeving toegang geeft tot beheerinformatie.

Zie http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa384642(v=vs.85).aspx voor meer informatie over WMI

WMI-provider van ESET

Het doel van de WMI-provider van ESET is om ESET-producten op afstand in een bedrijfsomgeving te kunnen bewaken zonder dat daarvoor specifieke software of hulpmiddelen van ESET nodig zijn. Door basisinformatie over het product, de status en statistieken via WMI beschikbaar te stellen, beschikken Administrators over veel meer mogelijkheden om ESET-producten te bewaken.

Administrators kunnen de toegangsmethoden gebruiken die WMI mogelijk maakt (opdrachtregel, scripts en controlehulpmiddelen van derden) om de status van hun ESET-producten te bewaken.

De huidige implementatie biedt alleen-lezentoegang tot basisinformatie over producten, geïnstalleerde functies en hun beveiligingsstatus, statistieken van afzonderlijke scanners, en productlogbestanden.

WMI-provider schakelt het gebruik in van de Windows WMI-standaardinfrastructuur en standaardhulpmiddelen waarmee de status van de producten en productlogboeken kunnen worden gelezen.