Ongedaan maken van updates

Als u vermoedt dat een nieuwe update van de detectie-engine of programmamodules onstabiel of beschadigd is, kunt u teruggaan naar de vorige versie en updates tijdelijk uitschakelen. U kunt ook eerder uitgeschakelde updates inschakelen als u ze voor onbepaalde tijd hebt uitgesteld.

ESET Mail Security registreert momentopnamen van de detectie-engine en programmamodules, zodat u deze kunt gebruiken voor de functie Terugdraaien. Als u momentopnamen van virusdatabases wilt maken, houdt u Momentopnamen van modules maken ingeschakeld.

Wanneer Momentopnamen van modules maken is ingeschakeld, wordt de eerste momentopname gemaakt tijdens de eerste update. De volgende wordt na 48 uur gemaakt.

Het veld Aantal lokaal opgeslagen momentopnamen wordt gebruikt om het aantal momentopnamen van de opgeslagen detectie-engine te definiëren.

note

Wanneer het maximale aantal momentopnamen is bereikt (bijvoorbeeld drie), wordt de oudste momentopname elke 48 uur vervangen door een nieuwe momentopname. De versies van updates van de detectie-engine en programmamodules worden door ESET Mail Security teruggedraaid naar de oudste momentopname.

Als u klikt op Terugdraaien, moet u een tijdsinterval selecteren in het vervolgkeuzemenu om aan te geven hoe lang updates van de detectie-engine en van programmamodules worden onderbroken.

update_rollback

Selecteer Tot ingetrokken om regelmatige updates voor onbepaalde tijd uit te stellen tot u de updatefunctie handmatig herstelt. Dit vormt een potentieel beveiligingsrisico, dus we raden u af om deze optie te selecteren.

Als items worden teruggedraaid, verandert de knop Terugdraaien in Updates toestaan. Updates zijn niet toegestaan gedurende het tijdsinterval dat is geselecteerd in het vervolgkeuzemenu Updates onderbreken.

De versie van de detectie-engine wordt teruggezet naar de oudste versie die beschikbaar is en wordt in het bestandssysteem van de lokale computer bewaard als momentopname.