Doorsturen

ESET Mail Security kan automatisch meldingen per e-mail verzenden zodra een gebeurtenis met het geselecteerde detailniveau plaatsvindt.

Doorsturen naar e-mail

Schakel Meldingen doorsturen naar e-mail in om e-mailmeldingen te activeren.

Doorgestuurde meldingen

Selecteer welke bureaubladmeldingen moeten worden doorgestuurd naar e-mail.

E-mailinstellingen

Minimaal detailniveau voor meldingen: het minimale detailniveau waarmee meldingen worden verzonden.

Diagnostisch: hiermee wordt informatie geregistreerd die nodig is om het programma en alle bovenstaande records af te stemmen.

Informatief: hiermee worden informatieve berichten geregistreerd, zoals niet-standaard netwerkgebeurtenissen, berichten over uitgevoerde updates, plus alle bovenstaande records.

Waarschuwingen: hiermee worden kritieke fouten en waarschuwingsberichten geregistreerd (Antistealth werkt niet goed of update is mislukt).

Fouten: hiermee worden fouten als "Fout bij downloaden van bestand" en kritieke fouten geregistreerd.

Kritiek: registreert alleen kritieke fouten.

Elke melding in een afzonderlijke e-mail verzenden

Indien ingeschakeld, ontvangt de ontvanger een nieuw e-mailbericht voor elke afzonderlijke melding. Dit kan resulteren in veel e-mailberichten die in korte tijd worden ontvangen.

Interval waarna nieuwe meldingen per e-mail worden verzonden (min)

Interval in minuten waarna een nieuwe melding per e-mail wordt verzonden. Stel deze waarde in op 0 als u wilt dat deze meldingen direct worden verzonden.

Adres van afzender

Voer het adres van afzender in dat wordt weergegeven in de koptekst van e-mailmeldingen. Dit is wat de ontvanger ziet in het veld Van.

Adres van ontvanger

Geef het e-mailadres van de ontvanger op dat wordt weergegeven in de koptekst van e-mailmeldingen. Gebruik een puntkomma (;) om meerdere e-mailadressen te scheiden.

SMTP-server

De naam van de SMTP-server die wordt gebruikt om waarschuwingen en meldingen te verzenden. Dit is doorgaans de naam van uw Microsoft Exchange Server.

note

SMTP-servers met TLS-codering worden ondersteund door ESET Mail Security.

Gebruikersnaam en wachtwoord

Als voor de SMTP-server verificatie is vereist, moet u een geldige gebruikersnaam en een geldig wachtwoord in deze velden invullen, zodat toegang tot de SMTP-server kan worden verkregen.

TLS inschakelen

Hiermee kunt u waarschuwingen en meldingen inschakelen die door TLS-codering worden ondersteund.

SMTP-verbinding testen

Er wordt een test-e-mail verzonden naar het e-mailadres van de ontvanger.

Berichtindeling

De communicatie tussen het programma en een externe gebruiker of systeembeheerder verloopt via e-mails of LAN-berichten (door middel van de Windows-berichtenservice). De standaardwaarschuwingsberichten en de indeling van de meldingen zijn optimaal voor de meeste situaties. Het kan echter gebeuren dat u de berichtindeling van gebeurtenisberichten wilt wijzigen.

Indeling van gebeurtenisberichten

Geef de indeling op van de meldingsberichten voor e-mailgebeurtenissen.

Indeling van waarschuwingsberichten bij bedreigingen

Waarschuwingen en meldingen over bedreigingen hebben een vooraf gedefinieerde standaardindeling. U kunt deze indeling beter niet veranderen. In bepaalde omstandigheden (als u bijvoorbeeld over een geautomatiseerd e-mailverwerkingssysteem beschikt) kan het zijn dat u de indeling van dergelijke berichten wilt wijzigen.

Sleutelwoorden (tekenreeksen tussen procenttekens (%) worden in het bericht vervangen door de feitelijke informatie voor de desbetreffende waarschuwing. De volgende sleutelwoorden zijn beschikbaar:

%TimeStamp%: de datum en tijd van de gebeurtenis.

%Scanner%: de betreffende module.

%ComputerName%: de naam van de computer waarop de waarschuwing is gegenereerd.

%ProgramName%: het programma dat de waarschuwing heeft gegenereerd.

%DetectionObject%: de naam van het geïnfecteerde bestand, bericht, enzovoort.

%DetectionName%: identificatie van de infectie.

%ErrorDescription%: beschrijving van een gebeurtenis waarbij geen virus is betrokken.

De sleutelwoorden %DetectionObject% en %DetectionName% worden alleen gebruikt in bedreigingswaarschuwingen, en %ErrorDescription% wordt alleen gebruikt in gebeurtenisberichten.

Tekenset

U kunt coderen in het vervolgkeuzemenu kiezen. Het e-mailbericht wordt geconverteerd volgens de geselecteerde tekencodering. Hiermee wordt een e-mailbericht geconverteerd naar de ANSI-tekencodering op basis van de landinstellingen van Windows (bijvoorbeeld windows-1250, Unicode (UTF-8), ACSII 7-bits of Japans (ISO-2022-JP)). Als gevolg hiervan wordt 'á' gewijzigd in 'a' en een onbekend symbool in '?'.

Geciteerd-afdrukbare codering gebruiken

De bron van het e-mailbericht wordt gecodeerd in Q.P. (Quoted-printable), een indeling waarbij ASCII-tekens worden gebruikt en speciale taalgebonden tekens correct in 8-bits indeling (áéíóú) per e-mail kunnen worden verzonden.