URL-adresbeheer

Dankzij het URL-adresbeheer kunt u HTTP-adressen opgeven om deze te blokkeren, toe te staan of uit te sluiten van controle. Websites die in de lijst met geblokkeerde adressen staan, zijn niet toegankelijk, tenzij ze ook staan in de lijst met toegestane adressen. Websites die in de lijst met adressen staan die zijn uitgesloten van controle, worden niet gescand op schadelijke code wanneer ze worden bezocht. SSL/TLS-protocolfiltering moet worden ingeschakeld als u naast HTTP-webpagina's ook HTTPS-adressen wilt filteren. Anders worden alleen de domeinen toegevoegd van HTTPS-sites die u hebt bezocht, niet de volledige URL.

Een lijst met geblokkeerde adressen kan adressen bevatten van een externe openbare zwarte lijst, en een andere lijst kan een eigen zwarte lijst zijn, waardoor het eenvoudiger is de externe lijst bij te werken en uw eigen lijst ongewijzigd te laten.

Klik op Bewerken en Toevoegen om een nieuwe adreslijst te maken in aanvulling op de vooraf gedefinieerde adreslijsten. Dit kan handig zijn als u verschillende adresgroepen logisch wilt splitsen. Standaard zijn de volgende drie lijsten beschikbaar:

Lijst met adressen die zijn uitgesloten van controle: adressen in deze lijst worden niet gecontroleerd op schadelijke code.

Lijst met toegestane adressen: als de optie Alleen toegang toestaan tot HTTP-adressen in de lijst met toegestane adressen is ingeschakeld en de lijst met geblokkeerde adressen bevat * (overeenkomend met alles), heeft de gebruiker alleen toegang tot adressen in deze lijst. De adressen in deze lijst worden toegestaan, zelfs als ze in de lijst met geblokkeerde adressen staan.

Lijst met geblokkeerde adressen: de gebruiker heeft geen toegang tot adressen in deze lijst, tenzij ze ook staan in de lijst met toegestane adressen.

address_list_types

U kunt een nieuw URL-adres aan de lijst Toevoegen. Ook kunt u met een scheidingsteken meerdere waarden opgeven. Klik op Bewerken om een bestaand adres in de lijst te wijzigen, of op Verwijderen om dit te verwijderen. Verwijderen is alleen mogelijk voor adressen die zijn gemaakt met Toevoegen, niet met adressen die zijn geïmporteerd.

In alle lijsten kunnen de speciale symbolen * (sterretje) en ? (vraagteken) worden gebruikt. Het sterretje vertegenwoordigt elke willekeurige reeks cijfers of tekens, terwijl het vraagteken elk willekeurig teken vertegenwoordigt. Wees met name voorzichtig bij het opgeven van uitgesloten adressen, omdat deze lijst alleen vertrouwde en veilige adressen zou moeten bevatten. Ga tevens zorgvuldig om met de symbolen * en ? en zorg ervoor dat deze correct worden gebruikt in deze lijst.

note

Als u alle HTTP-adressen wilt blokkeren behalve adressen die in de actieve lijst met toegestane adressen staan, voeg dan * toe aan de actieve lijst met geblokkeerde adressen