IDS-uitzonderingen

IDS-uitzonderingen (Intrusion Detection System) zijn in wezen netwerkbeveiligingsregels. De uitzonderingen worden van boven naar beneden beoordeeld. Met de editor voor IDS-uitzonderingen kunt u het netwerkgedrag wijzigen. De eerste overeenkomende uitzondering wordt toegepast. Dit gebeurt voor elk actietype afzonderlijk (Blokkeren, Melden, In logboek registreren). Met Boven/Omhoog/Onder/Omlaag kunt u het prioriteitniveau van de uitzonderingen wijzigen. Als u een nieuwe IDS-uitzondering wilt maken, klikt u op Toevoegen. Klik op Bewerken om een bestaande IDS-uitzondering te wijzigen of op Verwijderen om deze te verwijderen.

Kies het type Waarschuwing in de vervolgkeuzelijstlist. Geef de Bedreigingsnaam op en de Richting. Blader naar een Toepassing waarvoor u de uitzondering wilt maken. Geef een lijst met IP-adressen op (IPv4 of IPv6) of subnetten. Gebruik voor meerdere vermeldingen een komma als scheidingsteken.

Configureer Actie voor IDS-uitzonderingen door een van de opties in de vervolgkeuzelijst te selecteren (Standaard, Ja, Nee). Doe dit voor elk actietype (Blokkeren, Melden, In logbestand registreren).

example

Als u wilt dat er een melding wordt weergegeven in het geval van een waarschuwing over een IDS-uitzondering, en ook het tijdstip van de gebeurtenis vastgelegd wilt hebben, laat het actietype Blokkeren dan op Standaard staan en kies voor de andere twee actietypen (Melden en In logbestand registreren) de optie Ja in het vervolgkeuzemenu.