E-mailprotocollen

E-mailbeveiliging door protocolfiltering inschakelen

Het IMAP- en het POP3-protocol zijn de meest gebruikte protocollen voor het ontvangen van e-mailcommunicatie in een e-mailclienttoepassing. ESET Mail Security biedt beveiliging voor deze protocollen, ongeacht de e-mailclient die wordt gebruikt.

ESET Mail Security ondersteunt ook het scannen van IMAPS- en POP3S-protocollen, die gebruikmaken van een versleuteld kanaal om gegevens uit te wisselen tussen server en client. ESET Mail Security controleert de communicatie via SSL (Secure Socket Layer) en TLS (Transport Layer Security). Het programma scant alleen verkeer op poorten die zijn gedefinieerd in poorten die worden gebruikt door het IMAPS/POP3S-protocol, ongeacht de versie van het besturingssysteem.

Instellingen voor IMAPS/POP3S-scanner

Versleutelde communicatie wordt niet gescand als de standaardinstellingen in gebruik zijn. Navigeer naar SSL/TLS-protocolcontrole als u scannen van versleutelde communicatie wilt inschakelen.

Het poortnummer identificeert welk type poort het is. Dit zijn de standaardpoorten voor e-mail voor:

Poortnaam

Poortnummers

Beschrijving

POP3

110

Standaardpoort, POP3, niet-versleuteld.

IMAP

143

Standaardpoort, IMAP, niet-versleuteld.

Beveiligde IMAP (IMAP4-SSL)

585

SSL/TLS-protocolfiltering inschakelen. Poortnummers moeten van elkaar worden gescheiden door een komma.

IMAP4 via SSL (IMAPS)

993

SSL/TLS-protocolfiltering inschakelen. Poortnummers moeten van elkaar worden gescheiden door een komma.

Beveiligde POP3 (SSL-POP)

995

SSL/TLS-protocolfiltering inschakelen. Poortnummers moeten van elkaar worden gescheiden door een komma.