ESET CMD

Dit is een functie die geavanceerde ecmd-opdrachten mogelijk maakt. Hiermee kunt u instellingen met behulp van de opdrachtregel (ecmd.exe) exporteren en importeren. Tot nog toe was het alleen mogelijk om instellingen te exporteren met de GUI. De ESET Mail Security-configuratie kan worden geëxporteerd naar een .xml-bestand.

Wanneer u ESET CMD hebt ingeschakeld, zijn er twee autorisatiemethodes beschikbaar:

Geen: geen autorisatie. Wij raden deze methode niet aan, omdat dit het importeren van niet-ondertekende configuraties toestaat, wat een potentieel gevaar vormt.

Wachtwoord voor Geavanceerde instellingen: er is een wachtwoord vereist om een configuratie te importeren vanuit een .xml-bestand. Dit bestand moet zijn ondertekend (zie .xml-configuratiebestand ondertekenen' hieronder). Het wachtwoord dat is opgegeven in Toegangsinstellingen, moet worden opgegeven voordat er een nieuwe configuratie kan worden geïmporteerd. Als u Toegangsinstellingen niet hebt ingeschakeld, uw wachtwoord niet overeenkomt of het .xml-configuratiebestand niet is ondertekend, wordt de configuratie niet geïmporteerd.

Wanneer ESET CMD is ingeschakeld, kunt u met de opdrachtregel ESET Mail Security-configuraties importeren en exporteren. U kunt dit handmatig doen of een script maken die de handeling automatiseert.

important

Als u geavanceerde ecmd-opdrachten wilt gebruiken, moet u die met beheerdersmachtigingen uitvoeren of Windows Opdrachtprompt (cmd) openen met de opdracht Als administrator uitvoeren. Anders ziet u het bericht Fout bij uitvoeren van opdracht. Verder moet de doelmap bestaan als u een configuratie exporteert. De exportopdracht werkt ook wanneer de ESET CMD -instelling is uitgeschakeld.

example

Opdracht instellingen exporteren:
ecmd /getcfg c:\config\settings.xml

Opdracht instellingen importeren:
ecmd /setcfg c:\config\settings.xml

note

Geavanceerde ecmd-opdrachten kunnen alleen lokaal worden uitgevoerd. De clienttaak Opdracht uitvoeren met ESET PROTECT werkt niet.

Een .xml-configuratiebestand ondertekenen:

1.Uitvoerbaar XmlSignTool-bestand downloaden.

2.Open Windows Opdrachtprompt (cmd) met Als administrator uitvoeren.

3.Navigeer naar de locatie van xmlsigntool.exe

4.Voer een opdracht uit om het .xml-configuratiebestand te ondertekenen. Syntaxis: xmlsigntool /version 1|2 <xml_file_path>

important

Waarde van de parameter /version hangt af van de versie van uw ESET Mail Security. Gebruik /version 2 voor ESET Mail Security 7 en nieuwer.

5.Voer uw wachtwoord voor Geavanceerde instellingen in en voer ze daarna nog een keer in wanneer hierom door XmlSignTool wordt gevraagd. Uw .xml-configuratiebestand is nu ondertekend en kan met de wachtwoordautorisatiemethode en ESET CMD worden gebruikt om in ander exemplaar van ESET Mail Security te importeren.

example

De geëxporteerde configuratiebestandopdracht ondertekenen: xmlsigntool /version 2 c:\config\settings.xml

ecmd_xmlsigntool_v2

note

Als uw wachtwoord voor Toegangsinstellingen verandert en u het configuratiebestand wilt importeren dat eerder met een oud wachtwoord is ondertekend, kunt u het .xml-configuratiebestand ondertekenen met uw huidige wachtwoord. U kunt dan een ouder configuratiebestand gebruiken zonder dit voorafgaand aan het importeren naar een andere computer te hoeven exporteren waarop ESET Mail Security wordt uitgevoerd.