Diagnostiek

Diagnostiek zorgt voor crashdumps van ESET-toepassingsprocessen (bijvoorbeeld ekrn). Als een toepassing vastloopt, wordt er een dump gegenereerd. Aan de hand hiervan kunnen ontwikkelaars diverse ESET Mail Security problemen opsporen en verhelpen.

Klik op het vervolgkeuzemenu naast Dumptype en selecteer een van de drie beschikbare opties:

Uitschakelen: om deze functie uit te schakelen.

Mini (standaardinstelling): hiermee wordt de kleinst mogelijke hoeveelheid nuttige informatie vastgelegd waarmee kan worden geïdentificeerd waarom de toepassing onverwachts vastliep. Dit type dumpbestand kan handig zijn wanneer er beperkte ruimte beschikbaar is. Omdat er echter maar weinig informatie in is opgenomen, worden fouten die niet rechtstreeks werden veroorzaakt door de thread die werd uitgevoerd op het moment van het probleem, mogelijk niet ontdekt door een analyse van dit bestand.

Volledig: Hiermee wordt de volledige inhoud van het systeemgeheugen vastgelegd wanneer een toepassing onverwacht stopt. Een volledige geheugendump kan gegevens bevatten van processen die werden uitgevoerd op het moment dat de geheugendump werd gemaakt.

Doelmap

Map waarin het dumpbestand bij het vastlopen wordt gegenereerd.

Diagnostiekmap openen

Klik op Openen om deze map in een nieuw Windows Verkenner-venster te openen.

Diagnostische dump maken

Klik op Maken om diagnostische dumpbestanden te maken in de doelmap.

Geavanceerd loggen

Geavanceerde logboeken van computerscanner inschakelen – Alle gebeurtenissen registreren die optreden tijdens het scannen van bestanden en mappen door Computerscan of Realtimebeveiliging van bestandssysteem.

Geavanceerd logbestand voor Apparaatbeheer inschakelen – Alle gebeurtenissen registreren die plaatsvinden in Apparaatbeheer om diagnose en oplossen van problemen mogelijk te maken.

Geavanceerde logbestanden van Direct cloud inschakelen – Leg alle productcommunicatie tussen het product en Direct Cloud-servers vast.

Schakel geavanceerde logging voor Documentbescherming in – Alle gebeurtenissen registreren die plaatsvinden in Documentsbescherming, zodat diagnoses en probleemoplossing mogelijk zijn.

Geavanceerde logging voor beveiliging van e-mailclient inschakelen – Alle gebeurtenissen registreren die plaatsvinden in beveiliging van e-mailclient, zodat diagnoses en probleemoplossing mogelijk zijn.

Geavanceerde logboeken voor Kernel inschakelen – Alle gebeurtenissen registreren die plaatsvinden in de ESET-kernelservice (ekrn) om te diagnosticeren en problemen op te lossen.

Geavanceerde logging licentieverlening inschakelen – Alle productcommunicatie met de licentieserver registreren.

Geheugentracering inschakelen – Leg alle gebeurtenissen vast om ontwikkelaars te helpen bij het onderzoeken van geheugenlekken.

Geavanceerde logbestanden voor netwerkbeveiliging inschakelen – Registreer alle netwerkgegevens die in PCAP-indeling door netwerkbeveiliging worden verwerkt, om de ontwikkelaars te helpen problemen met netwerkbeveiliging te diagnosticeren en op te lossen.

Logbestanden voor besturingssysteem inschakelen – Er wordt aanvullende informatie verzameld over het besturingssysteem, zoals over actieve processen, CPU-activiteit en schijfbewerkingen. Ontwikkelaars kunnen met deze informatie problemen met betrekking tot ESET-producten die op uw besturingssysteem worden uitgevoerd diagnosticeren en oplossen.

Geavanceerde logboekregistratie inschakelen voor Protocolfiltering – Alle gegevens in PCAP-indeling registreren die door de engine van Protocolfiltering worden verwerkt, om ontwikkelaars te helpen problemen met Protocolfiltering te diagnosticeren en op te lossen.

Geavanceerde logging van pushberichten inschakelen – Alle gebeurtenissen registreren die optreden tijdens pushberichten om diagnostiek en probleemoplossing mogelijk te maken.

Geavanceerde logging van Realtimebeveiliging van bestandssysteem inschakelen – Alle gebeurtenissen registreren die plaatsvinden in Realtimebeveiliging van bestandssysteem, zodat diagnoses en probleemoplossing mogelijk zijn.

Geavanceerde logbestanden voor update-engine inschakelen – Registreer alle gebeurtenissen die tijdens het updateproces plaatsvinden. Hiermee kunnen ontwikkelaars problemen diagnosticeren en oplossen die betrekking hebben op de update-engine.

Geavanceerde logging voor Beheer van beveiligingsproblemen en patches inschakelen – Alle gebeurtenissen registreren die plaatsvinden in Beheer van beveiligingsproblemen en patches, zodat diagnoses en probleemoplossing mogelijk zijn.

Geavanceerde logging voor browserscripts inschakelen –Alle gebeurtenissen registreren die plaatsvinden in de scanner voor browserscripts, zodat diagnoses en probleemoplossing mogelijk zijn.

Geavanceerde logging voor ESET LiveGuard inschakelen – Alle gebeurtenissen registreren die plaatsvinden in ESET LiveGuard, zodat diagnoses en probleemoplossing mogelijk zijn.

Locatie van logbestanden

C:\ProgramData\ESET\ESET Security\Diagnostics\