Exchange Server-rollen

De edge- en de hubrol

Bij zowel edgetransportservers als hubtransportservers zijn antispamfuncties standaard uitgeschakeld. Dit is de gewenste configuratie in een Exchange-organisatie met een edgetransportserver. Wij raden aan dat u op de edgetransportserver met ESET Mail Security antispam zodanig configureert dat berichten worden gefilterd alvorens ze naar de Exchange-organisatie worden gerouteerd.

De edgerol is de voorkeurslocatie voor antispamscans omdat ESET Mail Security hierdoor spam al vroeg in het proces kan afwijzen zonder onnodige belasting van de netwerklagen. Met een dergelijke configuratie worden binnenkomende berichten gefilterd door ESET Mail Security op de edgetransportserver. Ze worden dus veilig naar de hubtransportserver verplaatst zonder dat er verder gefilterd hoeft te worden.

Stel dat uw organisatie geen edgetransportserver gebruikt en alleen een hubtransportserver heeft. In dat geval raden we u aan antispamfuncties in te schakelen op de hubtransportserver die inkomende berichten van internet ontvangt via SMTP.

note

Vanwege de technische beperkingen van Server 2010 en later versies, biedt ESET Mail Security geen ondersteuning voor een Microsoft Exchange Server-implementatie met alleen de Clienttoegangsserver-rol (CAS) (standalone Client Access Server).