Ajutor online ESET

Căutare Română
Selectaşi subiectul

Inspector de rețea

Inspector de rețea vă permite să scanați rețeaua pentru a găsi dispozitive conectate la ruter și pentru a detecta vulnerabilități. Inspector de rețea vă scanează rețeaua în doi pași.

Mai întâi Inspector de rețea vă scanează rețeaua pentru a găsi dispozitive conectate. Dacă este descoperit un dispozitiv nou, veți vedea o notificare și dispozitivul va fi marcat cu o stea. Descoperiți manual dispozitivele din rețea atingând Scanare rețea. Puteți descoperi dispozitivele și în mod automat. Pentru a utiliza această opțiune, atingeți pictograma meniu three_dots_menu> Setări și activați opțiunea Descoperire automată dispozitive.

În a doua fază, Inspector de rețea testează dispozitivele conectate pentru vulnerabilități conectându-se la ele și verificând existența unor vulnerabilități cum ar fi porturi deschise, nume de utilizator și parolă pentru router cu securitate slabă, problemă cu firmware-ul routerului etc. Aceste vulnerabilități pot fi folosite de către atacatori pentru a conține control asupra ruterului dvs. și asupra altor dispozitive conectate la el. Ruterele și dispozitivele controlate de către atacatori pot fi folosite apoi pentru a colecta informații despre dvs. sau chiar pentru a participa la atacuri distribuite de tip refuzare a serviciului (DDOS).

 

Inspector de rețea vă oferă o listă completă de dispozitive conectate la rețeaua dvs., pentru a fi informat în privința persoanelor conectate la rețea. Pe baza acestor informații, puteți administra sau refuza accesul acestor dispozitive la rețea în interfața web a ruterului. Puteți accesa interfața web a ruterului direct din Inspector de rețea selectând ruterul și atingând opțiunea Deschidere interfață Web.

Puteți vedea dispozitivele conectate ca o listă sau ca o reprezentare vizuală:

list-ch-icon Vizualizare tip listă - Dispozitivele conectate sunt afișate sub forma unei liste standard, începând cu routerul, continuând cu dispozitivele online și terminând cu istoricul dispozitivelor conectate anterior.

sonar-cm-icon Vizualizare tip sonar - Dispozitivele sunt afișate sub formă de diagramă într-un semicerc ce are în centru routerul. În alt doilea nivel sunt afișate dispozitivele online în acest moment. În al treilea nivel se afișează un istoric al dispozitivelor conectate anterior. Puteți comuta între dispozitive atingând butoanele săgeată sau derulând pe direcția cercului.

 

Pentru administrare mai simplă a dispozitivelor, atribuiți o categorie dispozitivului (de exemplu, smartphone, TV, consolă de jocuri, computer etc.), redenumiți dispozitivele, schimbând numele standard ale producătorilor sau adresele IP în nume mai pe înțelesul dvs. (de exemplu, SM-G955F în Telefonul lui Marius, 192.168.1.52 în Computerul Ioanei etc.).

Pentru a redenumi produsele din Inspector de rețea, atingeți pictograma dispozitivului în Inspector de rețea > atingeți pictograma creion în dreapta sus, selectați categoria dispozitivului, tastați numele dispozitivului, apoi atingeți OK.


important

Inspector de rețea funcționează numai pe dispozitive cu Android 12 sau mai vechi.