Anti-Phishing

Phishing beskriver en kriminell handling som inkluderer det å manipulere brukere til å oppgi konfidensiell informasjon på et nettsted som fremstår som ekte, men som ikke er det. Denne typen manipulering er kjent som sosial manipulering. Phishing brukes ofte for å få tilgang til sensitive data som f.eks. bankkontonumre, betalingskortnumre, PIN-koder eller brukernavn og passord.

Anti-Phishing i ESET Mobile Security beskytter mot nettsteder som anses som skadelige eller farlige.

Vi anbefaler at du har Anti-phishing aktivert. Når den er aktivert, vil alle potensielle phishing-angrep fra nettsteder eller domener oppført i ESETs database for skadelig programvare, bli blokkert og et varsel vil bli vist for å informere deg om angrepsforsøket.

Anti-phishing integreres med de vanligste nettleserne og appene for sosiale nettverk som er tilgjengelige på Android OS. Chrome og standardnettlesere som er forhåndsinstallert på Android-enheter (vanligvis kalt Internett eller Nettleser). Andre nettlesere kan være oppført som Ubeskyttet fordi de ikke gir tilstrekkelig integrering for Anti-Phishing. For å få mest mulig ut av Anti-Phishing-funksjonen, anbefaler vi at du ikke bruker nettlesere som ikke støttes.

Koblingsskanneren gir ekstra forsvar mot ondsinnede koblinger, og sørger for at du bare besøker trygge koblinger. Alle koblinger du åpner sjekkes for svindel og skadelig eller uønsket innhold, og hindrer deg i å besøke slike koblinger. Når du konfigurerer koblingsskanner, må du angi ESET Mobile Security som standard nettleser. Dette lar oss sjekke koblingene du prøver å åpne før de lastes inn. Det vil ikke endre din foretrukne nettleser for vanlig surfing, slik at du kan fortsette å bruke den som du vanligvis gjør.

important

For riktig Anti-Phishing-integrering med nettlesere, anbefaler vi å bruke Android 6 (Marshmallow) eller nyere.

Forbedre funksjonaliteten – ESET Mobile Security advarer deg hvis Anti-Phishing-beskyttelsen krever flere tillatelser fra Android-operativsystemet. Trykk på Tillat for å åpne systemets innstillinger for tilgjengelighet og vurdere de tilgjengelige støttealternativene for flere nettlesere og aktivere beskyttelse når du surfer i privat (inkognito) modus. Hvis du ikke ønsker dette problemet skal rapporteres som et problem, trykk Ignorer dette problemet (anbefales ikke).

For å deaktivere Anti-Phishing, trykk på de tre prikkene three_dots_menui Anti-Phishing-delen og trykk på Deaktiver.

Tillat tilgjengelighetstillatelse på ESET Mobile Security som er installert fra .APK-filen på Android 13

note

Merk

Av sikkerhetsgrunner begrenser Android 13 bruken av tilgjengelighetstillatelsen til apper som er installert fra .apk-filer for å forhindre uinformert tilgang til disse tillatelsene.

Hvordan ESET Mobile Security bruker denne tillatelsen

Vi bruker denne tillatelsen for å få tilgang til nettadressene til nettsteder du besøker. Vi analyserer disse nettstedene for ondsinnet hensikt, som for eksempel phishing, skadelig programvare eller andre farlige aktiviteter.

For å beskytte dine sensitive data, vil nettstedet blokkeres når en trussel oppdages.

Data som åpnes via tilgjengelighetstillatelsen, deles ikke med noen tredjeparter.

Slik løser du tilgjengelighetsproblemet:

note

Tillat tilgjengelighetstillatelse

For de illustrerte instruksjonene, les kunnskapsbaseartiklene våre (det kan hende at artikkelen bare er på engelsk).

1.Åpne Oppsett > Tilgjengelighet > Nedlastede apper, og ESET Mobile Security er utilgjengelig.

2.Trykk på ESET Mobile Security-appen, og dialogboksen Begrenset oppsett åpnes.

3.Trykk på OK.

4.Gå til Oppsett > Apper > ESET Mobile Security for å åpne App-informasjon.

5.Trykk på menyikonet med tre prikker three_dots_menu i øvre høyre hjørne > Tillat begrenset oppsett.

Begrenset oppsett er nå satt til tillatt og du kan begynne å bruke programmet på en sikker måte.

note

Anti-phishing på Samsung DeX

Anti-phishing støttes ikke på enheter som er koblet til Samsung DeX-stasjonen.

Beskyttede nettlesere

Chrome

Chrome Beta

Firefox

Firefox Beta

Opera

Opera Beta

Opera Mini

Opera Mini Beta

Opera TV-nettleser

Samsung Internet

Mint

Yandex-nettleser

DuckDuckGo (på versjon 6.1 og nyere av ESET Mobile Security)

Kiwi-nettleser

Edge

Silk på Amazon-enheter

Mi-nettleser

Xiaomi Mi-nettleser

Vewd på Android TV

Beskyttede apper for sosiale nettverk

Facebook

Facebook Lite

Messenger

Messenger Lite

Instagram

Apper for sosiale nettverk som bruker beskyttede nettleserkomponenter for nettvisning, er også beskyttet.