ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Antivirus

Antivirusni modul štiti vaš uređaj od zlonamjernog koda blokiranjem dolaznih prijetnji i njihovim uklanjanjem.

antivirus_226_1

Rezidentna zaštita

Rezidentna zaštita sistemskih datoteka kontrolira sve datoteke u mapama preuzetih datoteka za zloćudni kod prilikom otvaranja, stvaranja ili pokretanja.

Prema standardnim postavkama rezidentna zaštita sistemskih datoteka se pokreće pri pokretanju sustava i omogućuje neprekidno skeniranje. Ne preporučujemo deaktivaciju opcije Aktiviraj rezidentnu zaštitu sistemskih datoteka u odjeljku Antivirus . Ako morate pristupiti postavkama rezidentne zaštite, dodirnite gumb s tri točkice three_dots_menuu odjeljku Antivirus > Napredne postavke > Rezidentna zaštita.

Skeniranje uređaja

Skeniranje na zahtjev možete izvršiti u bilo kojem trenutku dodirom na gumb Skeniraj uređaj u odjeljku Antivirus . Prema standardnim postavkama razina skeniranja je postavljena na Smart skeniranje. Razinu skeniranja možete promijeniti u Naprednim postavkama za antivirus. Dodirnite gumb s tri točkicethree_dots_menu > Napredne postavke > Razina skeniranja.

Možete odabrati jednu od dviju razina skeniranja:

Smart – Smart skeniranjem skenirat će se instalirane aplikacije, DEX datoteke (izvršne datoteke za Android OS), SO datoteke (biblioteke), arhive s najvećom dubinom skeniranja od 3 ugniježđene arhive i sadržaj SD kartice.

Dubinsko – dubinskim skeniranjem skenirat će se sve vrste datoteka neovisno o njihovom nastavku u unutarnjoj memoriji i na SD kartici.

 

Kratak sažetak skeniranja spremit će se u dnevnik u odjeljku Dnevnici skeniranja. Ako želite prekinuti skeniranje koje je već u tijeku, dodirnite odustani. Rezultati i statistika skeniranja prikazat će se tijekom skeniranja na ploči postavki Antivirusa.


warning

Skeniranje memorijskih kartica

ESET Mobile Security ne podržava skeniranje memorijskih kartica na uređajima sa sustavom Android 6.

Neriješene prijetnje

Nakon što ESET Mobile Securityotkrije prijetnju, ova će opcija biti dostupna dok ne odaberete radnju za odgovor na prijetnju. Dostupne su radnje za odgovor na prijetnju uklanjanje ili zanemarivanje prijetnje.

Zanemarene prijetnje

Ako odaberete zanemariti prijetnju, pojavit će se opcija Zanemarene prijetnje. Uz ovu opciju ćete kasnije i dalje moći ukloniti zanemarenu prijetnju.

Skeniranje tijekom punjenja

Kada odaberete tu opciju, skeniranje će započeti automatski kada je uređaj u stanju mirovanja, potpuno napunjen i spojen na punjač.

Zakazano skeniranje

Zakazano skeniranje omogućuje vam da zakažete automatsko pokretanje skeniranja uređaja u unaprijed zadano vrijeme. Da biste zakazali skeniranje, dodirnite gumb pored opcije Zakazano skeniranje i odredite datume i vremena za pokretanje skeniranja.

Nadogradi module za otkrivanje virusa

Prema zadanim postavkama ESET Mobile Security uključuje zadatak kojim se osigurava redovita nadogradnja modula za detekciju virusa. Za korisnike premium verzije to znači da automatski provjeravamo dostupnost nadogradnji i izvršavamo nadogradnje modula za detekciju virusa. Za korisnike besplatne verzije to znači da provjeravamo dostupnost nadogradnji i obavještavamo vas o zastarjelim modulima koje je potrebno ručno nadograditi. Nadogradnju mogu pokrenuti ručno i korisnici premium verzije i besplatne verzije prema vlastitom nahođenju. Da biste ručno pokrenuli nadogradnju, dodirnite Nadogradi module za otkrivanje virusa. Za više informacija posjetite naš Članak iz baze znanja.


note

Naplata prijenosa podataka

Da bi se spriječila nepotrebna upotreba propusnosti, nadogradnje se objavljuju prema potrebi. Aktualizacija je besplatna, iako vam davatelj mobilnih usluga može naplatiti prijenos podataka.

 

Više informacija o skeniranju potražite na sljedećim linkovima:

Dnevnik skeniranja

Napredne postavke