Skydd mot nätfiske

Termen nätfiske avser en kriminell verksamhet som involverar att manipulera användare så att de uppger konfidentiell information på en webbplats som ser äkta ut, men som inte är det. Den här typen av manipulering är känd som social ingenjörskonst. Nätfiske används ofta för att få tillgång till känsliga uppgifter som bankkonton, betalkortsnummer, PIN-koder eller användarnamn och lösenord.

Olika skydd mot nätfiske i ESET Mobile Security skyddar mot webbplatser som anses vara skadliga eller farliga.

Vi rekommenderar att du låter Skydd mot nätfiske vara markerat. När det är aktiverat blockeras alla potentiella nätfiskeattacker som kommer från webbplatser eller domäner registrerade i ESET:s databas över skadlig kod och ett varningsmeddelande visas som informerar dig om attacken.

Skydd mot nätfiske integreras med de flesta vanliga webbläsarna och apparna för sociala nätverk som finns tillgängliga i Android OS. Chrome och standardwebbläsare som är förinstallerade på Android-enheter (kallas vanligen Internet eller Webbläsare). Andra webbläsare kan listas som oskyddade eftersom skyddet mot nätfiske inte kan integreras tillräckligt i dem. För att kunna ta vara på skyddet mot nätfiske fullt ut rekommenderar vi att du endast använder webbläsare som stöds.

important

För korrekt integrering av skydd mot nätfiske med webbläsare rekommenderar vi att du använder Android 6 (Marshmallow) eller senare.

Förbättra funktionerna - ESET Mobile Security varnar dig om Skydd mot nätfiske kräver att ytterligare behörigheter beviljas av Android OS. Tryck på Tillåt för att öppna systemets åtkomstinställningar och se över de tillgängliga alternativen för att ge stöd åt fler webbläsare och aktivera skydd när du surfar i privatläge. Om du inte vill att detta ska rapporteras som ett problem trycker du på Ignorera det här problemet (rekommenderas ej).

För att inaktivera skydd mot nätfiske ska du trycka på de tre prickarna three_dots_menui avsnittet Skydd mot nätfiske och sedan på Inaktivera.

Tillåt tillgänglighetsbehörighet för ESET Mobile Security installerat från .APK-filen på Android 13

note

Meddelande:

Av säkerhetsskäl begränsar Android 13 användningen av tillgänglighetsbehörigheten till program som har installerats från .apk-filer för att förhindra oinformerad åtkomst till dessa behörigheter.

Så använder ESET Mobile Security behörigheten

Vi använder denna behörighet för att komma åt webbadresserna till de webbplatser du besöker. Vi analyserar dessa webbplatser beträffande skadliga avsikter, såsom nätfiske, skadlig kod eller andra farliga aktiviteter.

Webbplatsen blockeras när ett hot detekteras för att skydda dig och dina känsliga data.

Data som vi tagit del av delas inte med någon tredje part.

Så här löser du tillgänglighetsproblemet:

note

Tillåt tillgänglighetsbehörighet

För att se de illustrerade instruktionerna, läs vår kunskapsbasartikel (den kanske bara är tillgänglig på engelska).

1.Öppna Inställningar > Tillgänglighet > Nedladdade appar och ESET Mobile Security är otillgänglig.

2.Tryck på ESET Mobile Security-programmet och dialogrutan Begränsad inställning öppnas.

3.Tryck på OK.

4.Öppna Inställningar > Program > ESET Mobile Security för att öppna Programinformation.

5.Tryck på menyikonen med tre punkter three_dots_menu i det övre högra hörnet > Tillåt begränsade inställningar.

Begränsade inställningar är nu tillåtna och du kan börja använda programmet på ett säkert sätt.

note

Skydd mot nätfiske på Samsung DeX

Skydd mot nätfiske stöds inte på enheter anslutna till en Samsung-DeX-station.

Skyddade webbläsare

Chrome

Chrome Beta

Firefox

Firefox Beta

Opera

Opera Beta

Opera Mini

Opera Mini Beta

Opera TV-webbläsare

Samsung Internet

Mint

Yandex-webbläsare

DuckDuckGo (i ESET Mobile Security version 6.1 och senare)

Kiwi-webbläsare

Edge

Silk i Amazon-enheter

Mi-webbläsare

Xiaomi Mi-webbläsare

Vewd i Android TV

Skyddade appar för sociala nätverk

Facebook

Facebook Lite

Messenger

Messenger Lite

Instagram

Appar för sociala nätverk som använder skyddade webbläsarkomponenter för webbvisning är också skyddade.