ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Anti-Theft

Az ESET Anti-Theft funkció segítségével biztosíthatja mobilkészüléke védelmét a jogosulatlan hozzáférésekkel szemben, felügyelheti az idegen tevékenységeket, és nyomon követheti az eszköz pozícióját. Egy üzenetet is megjeleníthet a megtaláló számára, ha elveszítette az eszközét.

Ha eltűnt az eszköz, az ESET Anti-Theft portálon kezelheti, illetve SMS-parancsokkal végrehajthat bizonyos műveleteket egy megbízható partner eszközéről. Ha SMS útján szeretne műveleteket végrehajtani, be kell állítania az Értesítendő személyek funkciót, és meg kell adnia telefonszámokat az Értesítendő személyek listán. A Lopásvédelem beállítása az ESET Mobile Security for Android szolgáltatásban című tudásbáziscikkünk segítségével állítsa be a Lopásvédelem funkciót az ESET Mobile Security szolgáltatásban. (A tudásbáziscikkek nem érhetők el minden nyelven.)

Az ESET Anti-Theft funkció használatához engedélyezni kell a készülék helyének meghatározását és a kamerához való hozzáférést. A figyelmeztetés megjelenítéséhez és a készülék zárolásához az ESET Mobile Security szolgáltatásnak szüksége van a Képernyőátfedés engedélyre.

Ez a funkció lehetővé teszi a gyanús mód által kiváltott figyelmeztetések és tevékenységek módosítását. Az ESET Mobile Security rendszeresen menti a készülék helyét, a kamera által készített fényképeket és a WiFi IP-címeket. Az alábbiakat definiálhatja:

Eszköz automatikus zárolása

Beállíthatja, hogy az ESET Mobile Security automatikusan zárolja az eszközt, ha a következő műveletek egyikét végrehajtják:

Ha kiveszik a SIM-kártyát – ha kiveszi a megbízható SIM-kártyát az eszközből, az eszköz zárolja magát. A megbízható SIM-kártyák kivételéhez és megvizsgálásához koppintson a Megbízható SIM-kártyák kezelése elemre, válassza ki az eltávolítani kívánt SIM-kártyát, majd koppintson a kukát ábrázoló ikonra action_button_delete. Egy megbízható SIM-kártya hozzáadásához helyezze be a SIM-kártyát. Ha az Automatikus zárolás aktiválva van, fel kell oldania az eszközt. Az ESET Mobile Security ekkor megkéri, hogy erősítse meg az újonnan hozzáadott SIM-kártya megbízhatóságát. A funkció aktiválásához létrehozunk egy egyedi azonosítót ESET#### a SIM-kártyáján és a névjegyekben. Ne törölje az egyedi azonosítót. Ha az azonosító névjegy törlődik, az eszköz zárolja magát.

warning

A SIM-kártya eltávolításakor aktiválódó automatikus zárolás támogatása

A SIM-kártya eltávolításakor aktiválódó automatikus zárolás nem áll rendelkezésre CDMA-, WCDMA- és csak WiFi-kompatibilis eszközökön.

[X] feloldási kísérlet után – ha engedélyezve van, az eszköz zárolja magát a megadott számú sikertelen feloldási kísérlet után. A Lopásvédelem beállításaiban adhatja meg, hogy hány sikertelen feloldási kísérlet után zárolja magát az eszköz. Ha véletlenül következett be a sikertelen feloldási kísérlet, akkor 30 másodpercen belül korrigálhat, és így nem fog sikertelen feloldási kísérletnek számítani. A Lopásvédelem beállításainak Javítási idő szakaszában módosíthatja a korrigálásra rendelkezésre álló időtartamot. Le is tilthatja a javítási időtartamot – ez esetben az eszköz azonnal zárolja magát a megadott számú sikertelen feloldási kísérlet után.

Ha az eszköz zárolva van, megjeleníthet információkat, amelyek segítségével felvehető a kapcsolat az eszköz tulajdonosával. És engedélyezheti az eszköznek, hogy mindkét kamerával fényképeket készítsen az eszközt feloldani próbáló személyről.

A készülék zárolása után

Az eszköz zárolása után a következő műveletek végezhetők el:

Partneradatok megjelenítése – megjeleníti a Kapcsolatfelvétel a tulajdonossal üzenetet helytelen képernyőzárolási mód megadásakor.

Fényképezés – a hátlapi és az előlapi kamerával készült fényképek mentése a készülék galériájába és az Anti-Theft portálra egy sikertelen feloldási kísérlet vagy a SIM-kártya eltávolítása esetén.

 

important

SMS-küldő funkciók

A Megbízható SIM-kártyák és az Anti-Theft funkció nem érhető el CDMA-eszközökön és az üzenetküldést nem támogató eszközökön.