ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Adathalászat elleni védelem

Az adathalászat kifejezés olyan bűnözői tevékenység, amelynek során pszichológiai manipulációval megpróbálják rávenni a felhasználókat arra, hogy bizalmas információkat adjanak meg egy hitelesnek tűnő webhelyen. Az adathalászattal megszerezni kívánt bizalmas adatok közé tartoznak többek között bankszámlaszámok, hitelkártyaszámok, PIN-kódok, illetve felhasználónevek és jelszók.

Az ESET Mobile Security által nyújtott Adathalászat elleni védelem más, rosszindulatúnak vagy veszélyesnek ítélt webhelyek ellen is védelmet nyújt.

Javasoljuk, hogy tartsa bekapcsolva az Adathalászat elleni védelem funkciót. Az ESET kártevő-adatbázisában feltüntetett webhelyekről vagy tartományokból érkező minden lehetséges adathalászati támadást letilt a rendszer, és figyelmeztető értesítést jelenít meg a támadásról.

Az Adathalászat elleni védelem az Android operációs rendszeren használható legtöbb szokásos böngésző – a Chrome, valamint a közösségi alkalmazások és az androidos készülékeken előre telepített (általában Internet vagy Böngésző néven ismert) stock böngésző – részét képezi. A többi böngésző nem védettként szerepelhet a listában, mivel nem biztosítják az Adathalászat elleni védelem megfelelő integrációját. Az Adathalászat elleni védelem funkció teljes kihasználásához javasoljuk, hogy ne használjon nem támogatott webböngészőket.

important

Fontos

Az adathalászat elleni védelem webböngészőkkel való megfelelő integrációja érdekében az ESET az Android 6-os (Marshmallow) vagy újabb verziójának használatát javasolja.

Funkció javítása – az ESET Mobile Security figyelmeztetést jelenít meg, ha az Android operációs rendszernek további engedélyeket kell megadnia az Adathalászat elleni védelem számára. Az Engedélyezés elemre koppintva nyissa meg a rendszer akadálymentesítési beállításait, és vegye számításba a rendelkezésre álló lehetőségeket, hogy támogatást nyújtson több böngészőnek, és engedélyezze a védelmet a privát (inkognitó) módban történő böngészéskor. Ha ezt nem szeretné problémaként jelenteni, koppintson A hiba mellőzése (nem javasolt) elemre.

Az Adathalászat elleni védelem letiltásához koppintson a Menü gombra three_dots_menu, majd a Letiltás elemre.

note

Adathalászat elleni védelem a Samsung DeX készüléken

Az Adathalászat elleni védelem nem támogatott a Samsung Dex állomáshoz csatlakoztatott eszközökön.

Védett böngészők

Chrome

Chrome Beta

Firefox

Firefox Beta

Opera

Opera Beta

Opera Mini

Opera Mini Beta

Opera TV böngésző

Samsung Internet

Mint

Yandex böngésző

DuckDuckGo (az ESET Mobile Security 6.1-es és újabb verziójában)

Kiwi böngésző

Szél

Silk Amazon-eszközökön

Mi böngésző

Xiaomi Mi böngésző

Vewd Android TV-n

Védett közösségi alkalmazások

Facebook

Facebook Lite

Messenger

Messenger Lite

Instagram

A webes nézethez védett böngésző összetevőket használó közösségi alkalmazások szintén védettek.