Antivirus

Antivirusni modul štiti vaš uređaj od zlonamjernog koda blokiranjem dolaznih prijetnji i njihovim uklanjanjem.

antivirus_226_1

Skeniranje uređaja

Neke unaprijed određene vrste datoteka skeniraju se prema standardnim postavkama. Skeniranjem uređaja provjeravaju se memorija, procesi koji se izvršavaju i ovisne biblioteke dinamičkih linkova, kao i datoteke koje su dio interne i izmjenjive pohrane. Kratak sažetak skeniranja spremit će se u dnevnik koji je dostupan u odjeljku Dnevnik skeniranja. Ako želite prekinuti skeniranje koje je već u tijeku, dodirnite odustani. Rezultati i statistika skeniranja prikazat će se tijekom skeniranja na ploči postavki Antivirusa.

warning

Skeniranje memorijskih kartica

ESET Mobile Security ne podržava skeniranje memorijskih kartica na uređajima sa sustavom Android 6 i starijim verzijama.

Neriješene prijetnje

Nakon što ESET Mobile Securityotkrije prijetnju, ova će opcija biti dostupna dok ne odaberete radnju za odgovor na prijetnju. Dostupne su radnje za odgovor na prijetnju uklanjanje ili zanemarivanje prijetnje.

Zanemarene prijetnje

Ako odaberete zanemariti prijetnju, pojavit će se opcija Zanemarene prijetnje. Ovom opcijom i dalje će vam se omogućiti naknadno uklanjanje zanemarene prijetnje.

Skeniranje tijekom punjenja

Kada odaberete tu opciju, skeniranje će započeti automatski kada je uređaj u stanju mirovanja, potpuno napunjen i spojen na punjač.

Zakazano skeniranje

Zakazano skeniranje omogućuje vam da zakažete automatsko pokretanje skeniranja uređaja u unaprijed zadano vrijeme. Da biste zakazali skeniranje, dodirnite gumb pored opcije Zakazano skeniranje i odredite datume i vremena za pokretanje skeniranja.

Nadogradi module za otkrivanje virusa

Program ESET Mobile Security prema standardnim postavkama uključuje aktualizacijski zadatak kako bi se osigurala redovita aktualizacija programa. Da biste ručno pokrenuli nadogradnju, dodirnite Nadogradi module za otkrivanje virusa.

note

Naplata prijenosa podataka

Da bi se spriječila nepotrebna upotreba propusnosti, aktualizacije se objavljuju kada se doda nova prijetnja. Aktualizacija je besplatna, iako vam davatelj mobilnih usluga može naplatiti prijenos podataka.

 

Više informacija o skeniranju potražite na sljedećim linkovima:

Dnevnik skeniranja

Napredne postavke