Ajutor online ESET

Căutare Română
Selectaşi subiectul

Anti-Phishing

Termenul phishing (înșelătorie) descrie o activitate infracțională prin care utilizatorii sunt convinși să ofere informații confidențiale pe o pagină web care pare că este originală, dar care de fapt nu este. Acest tip de manipulare este cunoscut sub numele de inginerie socială. Phishingul este utilizat adesea pentru a obține acces la date sensibile, cum ar fi numere de cont bancar, numere de carduri de plată, coduri PIN sau nume de utilizator şi parole.

Funcționalitatea Anti-Phishing din ESET Mobile Security vă protejează împotriva site-urilor web considerate rău intenționate sau periculoase.

Vă recomandăm să păstrați componenta Anti-Phishing activată. Atunci când această funcționalitate este activată, toate eventualele atacuri de tip phishing care provin de la site-uri web sau domenii listate în baza de date cu malware de la ESET vor fi blocate și se va afișa o notificare de avertizare care vă informează despre tentativa de atac.

Componenta Anti-Phishing se integrează cu cele mai utilizate browsere web și aplicații pentru rețele de socializare disponibile în Android OS – Chrome și browserele implicite care sunt preinstalate pe dispozitivele Android (denumite, de obicei, Internet sau Browser). Alte browsere pot fi listate ca neprotejate, deoarece nu asigură suficientă integrare pentru componenta Anti-Phishing. Pentru a utiliza complet funcționalitatea Anti-Phishing, vă recomandăm să nu folosiți browsere web neacceptate.


important

Pentru integrarea corectă a funcționalității Anti-Phishing cu browsere web, vă recomandăm să folosiți Android versiunea 6 (Marshmallow) sau o versiune mai recentă.

Îmbunătățiți funcționalitatea – ESET Mobile Security vă avertizează dacă protecția anti-phishing necesită acordarea de permisiuni suplimentare de către sistemul de operare Android. Atingeți Permitere pentru a deschide setările de accesibilitate ale sistemului și a avea în vedere opțiunile disponibile pentru suport pentru mai multe browsere și a activa protecția la navigarea în modul privat (incognito). Dacă nu doriți ca această problemă să fie raportată, atingeți Ignorați această problemă (nu este recomandat).

Pentru a dezactiva funcționalitatea Anti-Phishing, atingeți cele trei puncte three_dots_menu din secțiunea Anti-Phishing și atingeți Dezactivare.

Permiteți permisiunea de accesibilitate pentru ESET Mobile Security instalat din fișierul .APK pe Android 13


note

Notă

Din motive de securitate, Android 13 restricționează utilizarea permisiunii de accesibilitate pentru aplicațiile instalate din fișiere .apk, pentru a preveni accesul neinformat la aceste permisiuni.

Cum folosește ESET Mobile Security această permisiune

Utilizăm această permisiune pentru a accesa URL-urile site-urilor web pe care le vizitați. Analizăm aceste site-uri web pentru intenții malițioase, cum ar fi phishing, malware sau alte activități periculoase.

Site-ul web este blocat atunci când este detectat o amenințare, pentru a vă proteja informațiile sensibile.

Datele accesate prin intermediul permisiunii de accesibilitate nu sunt partajate cu terți.

Pentru a rezolva problema de accesibilitate:


note

Permitere permisiune accesibilitate

Pentru instrucțiunile ilustrate, citiți articolul din Baza noastră de cunoștințe (este posibil să fie disponibil doar în limba engleză).

1.Deschideți Setări > Accesibilitate > Aplicații descărcate, opțiunea ESET Mobile Security nu este disponibilă.

2.Atingeți aplicația ESET Mobile Security, se deschide dialogul Setare restricționată.

3.Apoi atingeți ’OK’.

4.Accesați Setări > Aplicații > ESET Mobile Security pentru a deschide Informații aplicație.

5.Atingeți pictograma meniu cu trei puncte three_dots_menu în colțul din dreapta sus > Permiteți setări restricționate.

Setările restricționate sunt acum permise și puteți începe să utilizați aplicația în siguranță.


note

Anti-Phishing pe Samsung DeX

Anti-Phishing nu este acceptat pe dispozitive conectate la stația Samsung DeX.

Browsere protejate

Chrome

Chrome Beta

Firefox

Firefox Beta

Opera

Opera Beta

Opera Mini

Opera Mini Beta

Browserul Opera TV

Samsung Internet

Mint

Browserul Yandex

DuckDuckGo (în ESET Mobile Security versiunea 6.1 și versiunile ulterioare)

Browserul Kiwi

Edge

Silk pe dispozitive Amazon

Browserul Mi

Browserul Xiaomi Mi

Vewd în Android TV

Aplicații protejate pentru rețele de socializare

Facebook

Facebook Lite

Messenger

Messanger Lite

Instagram

Aplicațiile pentru rețele de socializare care utilizează componente de browser protejate pentru vizualizarea web sunt și ele protejate.