ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Anti-Theft

Funkcija ESET Anti-Theft štiti vaš mobilni uređaj od neovlaštenog pristupa, omogućava vam praćenje neuobičajenih aktivnosti i prati lokaciju uređaja. Ako izgubite uređaj, također možete poslati poruku koja će se prikazati osobi koja ga pronađe.

Za ESET Anti-Theft su potrebna sljedeća dopuštenja:

Pristup kameri za snimanje fotografija uljeza.

Uređivanje datoteka za udaljeno brisanje osjetljivih podataka.

Pristup podacima o lokaciji za praćenje uređaja ako nestane.

Pristup tjelesnoj aktivnosti radi prepoznavanja pomicanja uređaja.

Pristup lokaciji u pozadini za praćenje uređaja ako nestane, čak i kada je ESET Mobile Security zatvoren ili se ne upotrebljava. Prilikom dodjeljivanja ovog dopuštenja odaberite Dopusti cijelo vrijeme kako biste osigurali potpunu zaštitu.

Dopuštenje za korištenje dopušta primanje poziva na uređaju ako se zaključa.

Administratorski pristup uređaju radi sprječavanja neovlaštene deinstalacije programa ESET Mobile Security. Nakon aktivacije administratora uređaja od vas će se zatražiti da stvorite PIN za zaštitu važnih postavki u programu ESET Mobile Security.

Čitanje podataka na telefonu za otkrivanje uklanjanja SIM kartice. Vaš uređaj će se zaključati kada se ukloni SIM kartica.

Posjetite naš članak u bazi znanja o postavljanju Anti-Theft zaštite u programu ESET Mobile Security for Android da biste postavili Anti-Theft zaštitu u programu ESET Mobile Security (članci u bazi znanja nisu dostupni na svim jezicima).

Automatsko zaključavanje uređaja

Osim zaključavanja uređaja na ESET HOME portalu, možete postaviti da ESET Mobile Security automatski zaključa vaš uređaj kada se provede jedna od sljedećih radnji:

Kada se ukloni SIM kartica – ako se iz uređaja ukloni pouzdana SIM kartica, uređaj će se zaključati. Da biste uklonili i provjerili pouzdane SIM kartice, dodirnite stavku Upravljanje pouzdanim SIM karticama, odaberite SIM karticu koju želite ukloniti, a zatim dodirnite ikonu koša za smeće action_button_delete. Da biste dodali pouzdanu SIM karticu, umetnite je. Ako je aktivirano automatsko zaključavanje, morat ćete otključati uređaj. ESET Mobile Security će zatražiti da potvrdite novu SIM karticu koju ste dodali kao pouzdanu.


warning

Podrška za automatsko zaključavanje prilikom uklanjanja SIM kartice

Funkcija automatskog zaključavanja prilikom uklanjanja SIM kartice nije dostupna na uređajima s funkcijama CDMA i WCDMA i uređajima koji podržavaju samo Wi-Fi.

Nakon [X] pokušaja otključavanja – kada je ovo aktivirano, uređaj se zaključava nakon određenog broja neuspjelih pokušaja otključavanja. Broj neuspjelih otključavanja prije zaključavanja uređaja možete postaviti u postavkama za Anti-Theft. Ako niste uspjeli otključati uređaj zbog slučajne pogreške, imate 30 sekundi da to ispravite prije nego što se zabilježi kao neuspjeli pokušaj. Vrijeme za ispravak možete promijeniti u postavkama funkcije Anti-Theft pod opcijom Vrijeme za ispravak. Vrijeme za ispravak možete i deaktivirati pa će se uređaj odmah zaključati nakon određenog broja neuspjelih pokušaja.

Kada je uređaj zaključan, možete prikazati podatke za kontakt s vlasnikom uređaja. Možete i omogućiti uređaju da snimi fotografije s pomoću obje kamere da biste primili fotografije osobe koja pokušava otključati vaš uređaj.

Nakon zaključavanja uređaja

Nakon zaključavanja uređaja možete postaviti da se dogodi sljedeće:

Opcija Prikaži podatke za kontakt prikazuje podatke za kontakt s vlasnikom ako se unese neispravna šifra za otključavanje zaslona. Dodirnite Uređivanje podataka za kontakt da biste unijeli podatke za kontakt koji će se prikazati ako izgubite uređaj. Vaša e-pošta za ESET HOME račun upisana je prema standardnim postavkama.

Opcija Snimi fotografiju sprema snimke prednje i stražnje kamere u galeriju uređaja i na Anti-Theft portal u slučaju neuspjelog otključavanja ili uklanjanja SIM kartice.

Kako otključati mobilni uređaj

Ako ste mobilni uređaj zaključali putem portala ESET Anti-Theft ili je aplikacija ESET Mobile Security for Android zaključala vaš mobilni uređaj, trebat će vam pristup lozinki za ESET HOME.


important

Otključavanje uređaja kojim upravlja netko drugi

Ako vašom aplikacijom ESET Mobile Security for Android upravlja tuđi ESET HOME račun, upišite lozinku za taj račun da biste otključali uređaj.

Vizualne upute o otključavanju mobilnog uređaja potražite u sljedećem članku iz baze znanja ESET-a (dostupno na engleskom i nekoliko drugih jezika).