Optimering

ESET Anti-Theft-optimering är en mätbar teknisk bedömning av enhetens säkerhetstillstånd. Stöldskyddet undersöker systemet beträffande problemen listade nedan.

För varje säkerhetsproblem kan du trycka på Ändra inställningar för att öppna den skärm där du kan lösa det specifika problemet. Om du inte vill att ESET Mobile Security ska rapportera något som ett problem klickar du på Ignorera detta problem.

Platstjänster avstängda – om du vill aktivera dem öppnar du Android-inställningarna > Platstjänster och väljer Använd trådlösa nätverk

GPS-satelliter används inte – du kommer åt inställningen i Android-inställningarna > Plats > Läge > Hög noggrannhet

Skärmlås ej säkrat – om du vill säkra enheten med skärmlåskod, lösenord, PIN-kod eller grafiskt lösenord går du till Android-inställningarna > Låsskärm ; Skärmlås och väljer ett av de tillgängliga alternativen. De flesta Android-enheter har Skype, Motion, ansiktsupplåsning, ansikte och röst, mönster, PIN-kod eller lösenord. Om någon försöker låsa upp enheten med en felaktig kod får du ett meddelande av ESET Anti-Theft om misstänkt aktivitet på ESET HOME-portalen.

Mobildata ej aktiverade – du kommer åt inställningen i Android-inställningarna > Trådlöst & nätverk > Mobila nätverk > Data.

Google Play-tjänster ej tillgängligaESET Anti-Theft använder Google Play-tjänster för att skicka kommandon till din enhet i realtid och visa push-meddelanden. Om dessa tjänster är inaktiverade eller saknas i enheten är de ESET Anti-Theft-funktioner som hanteras via ESET HOME begränsade. I så fall bör SMS-kommandon användas istället för ESET HOME-portalen.