Anti-Phishing

Pojam phishing odnosi se na protuzakonitu aktivnost koja uključuje manipulaciju korisnicima da bi ih se navelo na otkrivanje povjerljivih informacija na web stranici koja se doima pouzdanom, ali to nije. Ova vrsta manipulacije poznata je kao društveni inženjering. Phishing se često upotrebljava za ostvarivanje pristupa tajnim podacima kao što su brojevi bankovnih računa, brojevi kreditnih kartica, PIN-ovi ili korisnička imena i lozinke.

Preporučujemo da ostavite Anti-Phishing aktiviran. Blokirat će se svi potencijalni phishing napadi koji dolaze sa stranica ili domena navedenih u ESET-ovoj bazi podataka zlonamjernog softvera i prikazat će se obavijest s upozorenjem o napadu.

Anti-Phishing se integrira s najčešćim web preglednicima dostupnima na operativnom sustavu Android – Chrome i standardnim preglednicima koji su unaprijed instalirani na uređajima sa sustavom Android (obično se nazivaju internetom ili preglednikom). Drugi preglednici mogu biti navedeni kao nezaštićeni jer ne pružaju dovoljnu integraciju za Anti-Phishing. Da biste u potpunosti iskoristili funkciju Anti-Phishing, preporučujemo da upotrebljavate samo podržane web-preglednike.

 

Poboljšaj funkcionalnost – ESET Mobile Security upozorava vas ako Antiphishing zaštita zahtijeva od operativnog sustava Android dodjelu dodatnih dopuštenja. Dodirnite Dopusti da biste otvorili „Postavke pristupačnosti” sustava i razmotrili dostupne opcije za pružanje podrške za više preglednika i omogućavanje zaštite prilikom pregledavanja u privatnom (inkognito) načinu rada. Ako ne želite da se ovaj problem prijavi, dodirnite Zanemari ovaj problem (ne preporučuje se).

Da biste deaktivirali Anti-Phishing, dodirnite gumb izbornika three_dots_menui dodirnite Deaktiviraj.

note

Anti-Phishing na stanici Samsung DeX

Anti-Phishing nije podržan na uređajima povezanima na stanicu Samsung DeX.