Adathalászat elleni védelem

Az adathalászat kifejezés olyan bűnözői tevékenység, amelynek során pszichológiai manipulációval megpróbálják rávenni a felhasználókat arra, hogy bizalmas információkat adjanak meg egy hitelesnek tűnő webhelyen. Az adathalászattal megszerezni kívánt bizalmas adatok közé tartoznak többek között bankszámlaszámok, hitelkártyaszámok, PIN-kódok, illetve felhasználónevek és jelszók.

Javasoljuk, hogy tartsa bekapcsolva az Adathalászat elleni védelem funkciót. Az ESET kártevő-adatbázisában feltüntetett webhelyekről vagy tartományokból érkező minden lehetséges adathalászati támadást letilt a rendszer, és figyelmeztető értesítést jelenít meg a támadásról.

Az Adathalászat elleni védelem az Android operációs rendszeren használható legtöbb szokásos böngésző – a Chrome, valamint az androidos készülékeken előre telepített (általában Internet vagy Böngésző néven ismert) stock böngésző – részét képezi. A többi böngésző nem védettként szerepelhet a listában, mivel nem biztosítják az Adathalászat elleni védelem megfelelő integrációját. Az Adathalászat elleni védelem funkció teljes kihasználásához javasoljuk, hogy ne használjon nem támogatott webböngészőket.

antiphishing_036_1

Funkció javítása – az ESET Mobile Security figyelmeztetést jelenít meg, ha az Android operációs rendszernek további engedélyeket kell megadnia az Adathalászat elleni védelem számára. Az Engedélyezés elemre koppintva nyissa meg a rendszer akadálymentesítési beállításait, és vegye számításba a rendelkezésre álló lehetőségeket, hogy támogatást nyújtson több böngészőnek, és engedélyezze a védelmet a privát (inkognitó) módban történő böngészéskor. Ha ezt nem szeretné problémaként jelenteni, koppintson A hiba mellőzése (nem javasolt) lehetőségre.

 

Az Adathalászat elleni védelem letiltásához koppintson a Menü gombra three_dots_menu, majd a Letiltás elemre.