De gebruikersinterface van ESET Log Collector

Start ESET Log Collector nadat u ESET Log Collector hebt gedownload vanaf de ESET-website. Wanneer u de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers (EULA) hebt geaccepteerd, wordt ESET Log Collector geopend. Als u ervoor kiest de voorwaarden in de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers niet te accepteren, klikt u op Annuleren. ESET Log Collector wordt dan niet geopend.

elc_gui

U kunt een Verzamelingsprofiel kiezen of zelf een artefactselectie maken. Het verzamelingsprofiel is een gedefinieerde set artefacten:

Standaard: standaardprofiel met de meeste artefacten geselecteerd. Dit wordt gebruikt voor algemene supportcases. (Zie het gedeelte Lijst met artefacten voor een uitvoerige lijst met geselecteerde artefacten).

Bedreigingsdetectie: overlapt het standaardprofiel voor veel artefacten. In tegenstelling tot het standaardprofiel, is het profiel Bedreigingsdetectie echter gericht op het verzamelen van artefacten die bijdragen aan het oplossen van aan malwaredetectie gerelateerde supportcases. (Zie het gedeelte Lijst met artefacten voor een uitvoerige lijst met geselecteerde artefacten).

Alles: selecteert alle beschikbare artefacten.

Geen: deselecteert alle artefacten. Hiermee kunt u de selectievakjes inschakelen voor de logbestanden die u wilt verzamelen.

Aangepast: dit verzamelingsprofiel wordt ingesteld op Automatisch wanneer u een wijzigingen aanbrengt in een eerder gekozen profiel en uw huidige combinatie van geselecteerde artefacten niet in een van de bovenstaande profielen is onder te brengen.

note

De lijst met weergegeven artefacten die kunnen worden verzameld, hangt af van het gedetecteerde type ESET-beveiligingsproduct dat op uw systeem is geïnstalleerd, uw systeemconfiguratie en andere software zoals Microsoft Server-toepassingen. Er zijn alleen relevante artefacten beschikbaar.

Selecteer Leeftijdlimiet voor logbestanden [dagen] en de ESET-logbestandverzamelaarmodus (standaardoptie is Gefilterde binary).

ESET-logbestandverzamelaarmodus:

Gefilterd binary: records worden gefilterd op het aantal dagen dat is opgegeven bij Leeftijdlimiet voor logbestanden [dagen], wat inhoudt dat er alleen records voor het afgelopen aantal dagen worden verzameld.

Oorspronkelijke binary van schijf: kopieert de binaire ESET-logboekbestanden en negeert de waarde van Leeftijdlimiet voor logboekbestanden [dagen] voor ESET-logboekbestanden om alle records te verzamelen, ongeacht leeftijd. De maximumleeftijd is echter wel van toepassing op logboekbestanden die geen ESET-logboekbestanden zijn, zoals Windows-gebeurtenislogboekbestanden, Microsoft SharePoint-logboekbestanden en Domino-logboekbestanden.

U kunt de locatie opgeven waar u archiefbestanden wilt opslaan. Klik vervolgens op Opslaan. De naam van het archiefbestand ligt vast. Klik op Verzamelen. De werking van de toepassing kan op elk moment tijdens het verwerken worden onderbroken door op dezelfde knop te drukken. Het opschrift van de knop verandert in Annuleren tijdens het verwerken Slagen of mislukken wordt met een pop-upbericht weergegeven. Bij mislukken vindt u in het logbestandvenster aanvullende informatie over de fout die is opgetreden.

Archief beveiligen met wachtwoord: gebruik het selectievakje om wachtwoordbeveiliging te activeren, bijvoorbeeld wanneer het verzenden van archiefbestanden met verzamelde logboeken wordt geblokkeerd in Gmail. Als u een zipbestand met wachtwoordbeveiliging verzendt, voorkomt u dergelijke acties van Gmail.

Als ESET SysInspector niet op uw computer aanwezig is en u op Verzamelen klikt, wordt u gevraagd of u ESET SysInspector wilt downloaden. Als u geen ESET SysInspector-logboek wilt bijhouden, schakel het selectievakje dan uit.

Tijdens het verzamelen kunt u in het voortgangsvenster onderin zien welke bewerkingen er worden uitgevoerd. Als het verzamelen is voltooid, worden alle verzamelde en gearchiveerde gegevens weergegeven. Dit houdt in dat het verzamelen is gelukt en dat het archiefbestand (bijvoorbeeld emsx_logs.zip, ees_logs.zip of eea_logs.zip) op de opgegeven locatie is opgeslagen. (Zie het gedeelte Lijst met artefacten voor uitvoerige informatie).