Ajutor online ESET

Căutare Română
Selectaşi subiectul

Linie de comandă ESET Log Collector

Interfața liniei de comandă este o caracteristică care vă permite să utilizați ESET Log Collector fără GUI. De exemplu, la instalarea Server Core sau Nano Server, dacă aveți nevoie sau doriți să utilizați linia de comandă în loc de GUI. Mai este disponibilă o funcție suplimentară numai cu linie de comandă care face conversia fișierului log binar ESET în format XML sau fișier text.

Ajutor în linia de comandă - Rulați start /wait ESETLogCollector.exe /? pentru a afișa ajutorul pentru sintaxă. Mai listează țintele disponibile (artefactele) care pot fi colectate. Conținutul listei depinde de tipul detectat al produsului de securitate ESET instalat pe sistemul pe care rulați ESET Log Collector. Sunt disponibile numai artefactele relevante.


note

Vă recomandăm să utilizați prefixul start/wait când executați o comandă, deoarece ESET Log Collector este în primul rând un instrument GUI, iar interpretul liniei de comandă Windows (extensia shell) nu așteaptă terminarea executabilului, în schimb revine imediat și afișează o solicitare nouă. Când utilizați prefixul start /wait, veți obliga extensia shell din Windows să aștepte să se termine ESET Log Collector.

Dacă executați ESET Log Collector pentru prima dată, ESET Log Collector necesită acceptarea Acordului de licență pentru utilizatorul final (EULA). Pentru a accepta EULA, executați prima comandă cu parametrul /accepteula. Toate comenzile ulterioare se vor executa fără a fi necesar parametrul /accepteula. Dacă nu acceptați termenii Acordului de licență pentru utilizatorul final (EULA) și nu utilizați parametrul /accepteula, comanda dvs. nu se va executa. De asemenea, parametrul /accepteula trebuie specificat ca primul parametru, de exemplu: start /wait ESETLogCollector.exe /accepteula /age:90 /otype:fbin /targets:prodcnf,qinfo,warn,threat,ondem collected_eset_logs.zip

Utilizare:

[start /wait] ESETLogCollector.exe [opțiune] <out_zip_file> - colectează logurile conform opțiunilor specificate și creează fișierul arhivă rezultat în format ZIP.

[start /wait] ESETLogCollector.exe /Bin2XML [/All] [/UTC] <eset_binary_log> <output_xml_file> - efectuează conversia fișierul log binar ESET colectat (.dat) în fișier XML.

[start /wait] ESETLogCollector.exe /Bin2Txt [/All] [/UTC] <eset_binary_log> <output_txt_file> - efectuează conversia fișierul log binar ESET colectat (.dat) în fișier text.

Opțiuni:

/Age:<days> - Vechimea maximă a înregistrărilor din log colectate, exprimată în zile. Intervalul de valori este 0 - 999, 0 însemnând infinit; valoarea implicită este 30.

/OType:<xml|fbin|obin> - Formatul colectării pentru logurile ESET:

xml - XML filtrat

fbin - Fișier binar filtrat (implicit)

obin - Fișier binar original de pe disc

/All - Transferă și înregistrările marcate ca fiind șterse. Acest parametru este valabil numai la conversia fișierului jurnal binar ESET colectat în XML sau TXT.

/UTC - Convertiți formatul de timp pentru înregistrările jurnal din ora locală la formatul UTC.

/Targets:<id1>[,<id2>...] - Lista artefactelor de colectat. Dacă nu este specificată, se colectează un set implicit. Valoarea specială „toate” înseamnă toate țintele.

/NoTargets:<id1>[,<id2>...] - Lista artefactelor de omis. Această listă se aplică după lista țintelor.

/Profile:<default|threat|all> - Profilul de colectare reprezintă un set de ținte definit:

Default - Profilul utilizat pentru cazurile de asistență generale

Threat - Profilul legat de cazurile de detectare a amenințărilor

All - Selectează toate țintele disponibile


note

Când alegeți formatul de colectare XML filtrat sau Fișier binar filtrat, filtrarea înseamnă că vor fi colectate numai înregistrările pentru ultimul număr de zile (specificat de parametrul /Age:<days>). Dacă alegeți Fișier binar original de pe disc, parametrul /Age:<days> va fi ignorat pentru toate logurile ESET. Pentru alte loguri, cum ar fi logurile de evenimente din Windows, logurile Microsoft SharePoint sau logurile IBM Domino, parametrul /Age:<days> va fi aplicat astfel încât să puteți limita înregistrările din logurile non-ESET la un număr specificat de zile și să colectați fișierul binar ESET original (copiat) fără limită de vechime.


note

Parametrul /All permite conversia tuturor înregistrărilor jurnal, inclusiv cele șterse din fereastra principală a programului, dar prezente în fișierul binar original marcat ca fiind șterse (înregistrările jurnal nu sunt vizibile în fereastra principală a programului).

elc_cli_help


example

Comanda din acest exemplu schimbă limba în italiană. Puteți utiliza oricare dintre limbile disponibile: ARE, BGR, CSY, DAN, DEU, ELL, ENU, ESL, ESN, ETI, FIN, FRA, FRC, HUN, CHS, CHT, ITA, JPN, KKZ, KOR, LTH, NLD, NOR, PLK, PTB, ROM, RUS, SKY, SLV, SVE, THA, TRK, UKR

/lang: ITA


example

Această comandă exemplificativă colectează configurația produsului ESET, informații despre fișierele aflate în carantină, logul pentru evenimente ESET, logul amenințărilor detectate ESET și logurile de scanare a computerului ESET în modul de colectare Fișier binar filtrat cu înregistrările din ultimele 90 de zile:

start /wait ESETLogCollector.exe /age:90 /otype:fbin /targets:prodcnf,qinfo,warn,threat,ondem collected_eset_logs.zip


example

Această comandă exemplificativă colectează procesele în executare, logul cu evenimentele sistemului, logul ESET SysInspector, configurația produsului ESET, logul pentru evenimente ESET și logurile de diagnostice generale pentru produs în modul de colectare Fișier binar original de pe disc:

start /wait ESETLogCollector.exe /otype:obin /targets:proc,evlogsys,sysin,prodcnf,warn,diag collected_diag_logs.zip


example

Această comandă exemplificativă colectează logurile agentului ERA, logurile serverului ERA, configurația ERA și logurile senzorului ERA Rogue Detection în modul de colectare XML filtrat cu înregistrările din ultimele 10 zile:

start /wait ESETLogCollector.exe /age:10 /otype:xml /targets:eraag,erasrv,eraconf,erard collected_era_logs.zip


example

Această comandă exemplificativă efectuează conversia fișierului log binar ESET (logul de scanare a computerului) în formatul de fișier XML cu toate înregistrările (inclusiv logurile marcate ca fiind șterse):

start /wait ESETLogCollector.exe /bin2xml /all C:\collected_eset_logs\ESET\Logs\Common\eScan\ndl27629.dat scan_log.xml

În mod similar, efectuează conversia logului colectat de scanare a computerului în fișier text, dar omițând logurile marcate ca fiind șterse:

start /wait ESETLogCollector.exe /bin2txt C:\collected_eset_logs\ESET\Logs\Common\eScan\ndl27629.dat scan_log.txt