Online-Help van ESET

Zoeken Nederlands
Selecteer het onderwerp

Inleiding

De ESET Log Collector-toepassing verzamelt specifieke gegevens, zoals configuratie en logboeken, van de computer van de klant om te helpen bij het oplossen van een ondersteuningsaanvraag. U kunt opgeven welke informatie er moet worden verzameld door de vooraf gedefinieerde lijst met artefacten (of door het geselecteerde verzamelingsprofiel) en u kunt ook het volgende opgeven: de maximumleeftijd van verzamelde logboekrecords, de indeling van de verzamelde ESET-logboeken en de naam van het ZIP-uitvoerbestand met daarin alle verzamelde bestanden en informatie. Als u ESET Log Collector uitvoert op een machine waarop geen ESET-beveiligingsproduct is geïnstalleerd, kunnen alleen Windows-gebeurtenislogboeken en dumps van actieve processen worden verzameld.


note

ESET Log Collector Heeft dezelfde systeemvereisten als uw ESET-beveiligingsproduct. ESET Log Collector draait op elke versie van het Microsoft Windows-besturingssysteem.

ESET Log Collector verzamelt geselecteerde informatie automatisch van uw systeem zodat problemen sneller kunnen worden opgelost. Wanneer u een case hebt geopend bij ESET Technische ondersteuning, wordt u mogelijk gevraagd logbestanden van uw computer aan te leveren. Met ESET Log Collector kunt u gemakkelijk de benodigde informatie verzamelen.

in ESET Log Collector bevinden zich alle talen in één enkel uitvoerbaar bestand. U kunt tijdens het opstarten van taal wisselen zonder de juiste gelokaliseerde versie te downloaden. De taal die wordt gebruikt, wordt automatisch gedetecteerd of u kunt deze zelf selecteren. Er zijn twee manieren waarop u de taal zelf kunt opgeven:

1.Gebruik de schakeloptie  /lang:<language_code> voor de opdrachtregel

2.Wijzig de naam van het bestand in ESETLogCollector_<language_code>.exe

Beschikbare waarden voor taalcodes: ARE, BGR, CSY, DAN, DEU, ELL, ENU, ESL, ESN, ETI, FIN, FRA, FRC, HUN, CHS, CHT, ITA, JPN, KKZ, KOR, LTH, NLD, NOR, PLK, PTB, ROM, RUS, SKY, SLV, SVE, THA, TRK, UKR


note

Het ESET Log Collector wordt gedistribueerd als een 32-bits toepassing. Om de volledige werking ervan te garanderen op een 64-bits systeem, bevat de toepassing een uitvoerbare 64-bits versie van ESET Log Collector die als resource is ingesloten. Deze versie wordt uitgepakt in de map Temp en uitgevoerd als er een 64-bits systeem wordt gedetecteerd.

U kunt ESET Log Collector in twee modi gebruiken:

Grafische gebruikersinterface

Opdrachtregelinterface (CLI) (vanaf versie 1.8): wanneer er geen opdrachtregelparameters zijn opgegeven, wordt ESET Log Collector gestart in de GUI-modus

De logbestanden van het ESET-product worden verzameld als oorspronkelijke of gefilterde binaire bestanden (de standaardinstelling is gefilterde binaire bestanden) wanneer ESET Log Collector wordt uitgevoerd in de GUI-modus. In het geval van een gefilterde binaire export, kunt u de maximumleeftijd van geëxporteerde records selecteren. Het maximum aantal geëxporteerde records is 1 miljoen per logbestand.


note

Een andere functie van ESET Log Collector is het converteren van verzamelde, binaire ESET-logbestanden (.dat) naar xml- of tekstbestandsindeling. U kunt verzamelde binaire ESET-logboekbestanden echter converteren met de ESET Log Collector-opdrachtregelsinterface.