Szószedet

Az ESET License Administrator (ELA) termékkel kapcsolatos kifejezések magyarázata:

Auditálási napló: Az ELA-ban végzett különböző műveletek naplója, például ESET-termék aktiválása vagy bejelentkezési kísérletek az ELA-ba. Lásd az Auditálási napló című részt.

Engedélyezés: Engedély egy adott ESET-licenc kezelésére.

Társított egység: Egy adott ESET-licenccel aktivált ESET-termékek.

Leválasztott egység: Közvetlenül az ELA vagy az ESET Remote Administrator segítségével inaktivált egységek, illetve egy másik licenccel újraaktivált egységek.

ELA-jelszó: ESET vállalati licenc megvásárlása után e-mailben kapott jelszó. A jelszó segítségével igazolhatja/átruházhatja a licenc tulajdonjogát.

Licenchez tartozó régi típusú hitelesítő adatok: A licencadatok azon része, amelynek segítségével offline termékek vagy olyan régebbi termékek aktiválhatók, amelyek ESET által kiadott felhasználónevet és jelszót alkalmaznak. Ezek helyére licenckulcs lépett az ESET vállalati termékek 6-os verziójában.

Licencfájl: .lic kiterjesztésű fájl, amellyel ESET vállalati termékek aktiválhatók, például az ESET Remote Administrator.

Licenckulcs: Egyedi karakterlánc, amellyel az ESET-termék aktiválható és beazonosítható a licenc tulajdonosa.

Licenctulajdonos: Az ESET vállalati licenc egyedüli tulajdonosa, aki valós időben megtekintheti a licenc állapotát, illetve az adott licenccel aktivált egyedi eszközöket felügyel, és lehetősége van inaktiválni őket.

Kapcsolat nélküli (offline) licenc: Internetkapcsolat nélküli aktiváláshoz használható licenc. Lásd a következő fejezetet: Kapcsolat nélküli/régi típusú licencfájlok letöltése.

Nyilvános licencazonosító: Rövid karakterlánc, amellyel beazonosítható a licenc egy külső fél által; nem használható azonban ESET-termékek aktiválásához.

Egység (munkaállomás): Egy adott licenccel akivált eszköz. Például egy darab számítógépen aktivált ESET Endpoint Security egy munkaállomást/egységet jelent.

Felhasználónév és jelszó: Lásd a következő definíciót: Licenchez tartozó régi típusú hitelesítő adatok.

Biztonsági rendszergazda: Saját ELA-fiókkal rendelkező személy, aki több ESET-licencet kezel a hálózaton (eltérhet a tényleges licenctulajdonostól).

Alegység: Az ESET-szervertermékek rendelkezhetnek „kliensekkel”; például e-mail-címek száma az ESET Mail Security for Microsoft Exchange Server szolgáltatásban vagy a felhasználók száma az ESET Security for Microsoft SharePoint szolgáltatásban.