Postavke

U oknu Postavke možete postaviti razne obavijesti i odrediti koje će datoteke licence (naslijeđene i izvanmrežne) biti dostupne korisnicima za preuzimanje.

Moguće je postaviti i adresu e-pošte za obavijesti. Standardno, to je adresa e-pošte vašeg računa sigurnosnog administratora.

Obavijesti e-poštom šalju se u sljedećim slučajevima:

Zahtjev za autorizaciju – bit ćete obaviješteni kada se zatraži autorizacija licence.

Istek – bit ćete obaviješteni kada istekne distribucija jedinica.

Maksimalna iskorištenost – bit ćete obaviješteni kada distribucija jedinica bude maksimalno iskorištena.

Blizu isteka – bit ćete obaviješteni kada distribucija jedinica bude blizu isteka (14 dana ili manje).

Blizu maksimalne iskorištenosti – bit ćete obaviješteni kada budu iskorištene gotovo sve dostupne jedinice u sklopu licence.

Veza s izvanmrežnim računalom – ako se računalo koje koristi izvanmrežnu licencu poveže s internetom (i serverima za licencu), bit ćete obaviješteni putem prethodno navedene adrese e-pošte.

Datoteke licence

Datoteke naslijeđene licence – ako licenca omogućuje preuzimanje datoteke licence (.lic) i korisničkog imena/lozinke, ti podaci mogu se upotrijebiti za aktivaciju starijih programa.

Datoteke izvanmrežne licence – ako licenca omogućuje preuzimanje datoteke izvanmrežne licence (.lf), ta datoteka može se upotrijebiti za izvanmrežnu aktivaciju. Broj izvanmrežnih licenci bit će oduzet od ukupnog broja dostupnih licenci.

Za potvrdu promjena kliknite Spremi postavke. Vaše će se nove postavke spremiti.

NAPOMENA: Obavijesti vezane uz zahtjev za autorizaciju i vezu s izvanmrežnim računalom šalju se odmah, a sve ostale obavijesti šalju se jednom dnevno.

Klikom na naziv računa u gornjem desnom kutu pored gumba Odjava bit ćete preusmjereni na Profil sigurnosnog administratora. Mogućnosti za prilagodbu računa uključuju naziv, jezik, državu, vremensku zonu, lozinku i brisanje računa. Te postavke spremljene su i za buduće sesije.