Kørende processer

Kørende processer viser de kørende programmer eller processer på computeren og holder løbende og øjeblikkeligt ESET informeret om nye infiltrationer. ESET Internet Security giver detaljerede oplysninger om kørende processer for at beskytte brugere med ESET LiveGrid®-teknologi.

PAGE_CLOUD

Omdømme – I de fleste tilfælde tildeler ESET Internet Security og ESET LiveGrid®-teknologi risikoniveauer til elementer (filer, processer, registreringsdatabasenøgler osv.) ved hjælp af en række heuristiske regler, der undersøger egenskaberne ved de enkelte elementer og derefter vurderer risikoen for skadelig aktivitet. Baseret på denne heuristik tildeles elementer et risikoniveau fra 1 – Fin (grøn) til 9 – Risikabel (rød).

Proces – Billednavn for det program eller den proces, der i øjeblikket kører på computeren. Hvis du vil se alle kørende processer på computeren, kan du også bruge Windows Jobliste. Du kan åbne Jobliste ved at højreklikke på et tomt område på proceslinjen og derefter klikke på Jobliste eller ved at trykke på Ctrl+Skift+Esc på tastaturet.

note

Kendte programmer, som er markeret som Fin (grøn), er helt sikkert rene (whitelistede) og udelades fra scanning for at forbedre ydeevnen.

PID – Processens id-nummer kan bruges som parameter i en lang række funktionskald, f.eks. ved justering af processens prioritet.

Antal brugere – Antal brugere, der bruger et givet program. Disse oplysninger samles af ESET LiveGrid®-teknologien.

Opdagelsestidspunkt – Den tid, der er gået, siden programmet blev opdaget af ESET LiveGrid®-teknologien.

note

Et program, der er markeret som Ukendt (orange),er ikke nødvendigvis skadelig software. Normalt er det bare et nyere program. Hvis du ikke er sikker på filen, kan du sende filen til analyse i ESETs forskningslaboratorium. Hvis filen viser sig at være et skadeligt program, tilføjes dens signatur i en kommende opdatering.

Programnavn – Det givne navn på et program eller en proces.

Klik på et program for at få vist følgende oplysninger om programmet:

Sti – Et programs placering på computeren.

Størrelse – Filstørrelse enten i KB (kilobyte) eller MB (megabyte).

Beskrivelse – Filegenskaber baseret på beskrivelsen fra operativsystemet.

Firma – Navn på leverandøren eller programprocessen.

Version – Oplysninger fra programudgiveren.

Produkt – Programnavn og/eller virksomhedsnavn.

Oprettet/ændret den – Dato og klokkeslæt for oprettelse (ændring).

note

Du kan også undersøge omdømmet for filer, der ikke fungerer som kørende programmer/processer. Det kan du gøre ved at højreklikke på dem i stifinder og vælge Avancerede indstillinger > Kontrollér filens omdømme.

HLPTOOLS_CLOUD_CHECK