Sådan tilføjer du en URL-maske

Der henvises til instruktionerne i dialogboksen, før du indtaster den ønskede adresse/domænemaske.

Med ESET Internet Security kan brugeren blokere adgang til angivne websteder og forhindre browseren i at vise deres indhold. Det gør det desuden muligt for brugeren at angive adresser, der ikke skal medtages ved kontrol. Hvis hele navnet på fjernserveren er ukendt, eller hvis brugeren ønsker at angive en hel gruppe af fjernservere, kan såkaldte masker bruges til at identificere sådan en gruppe. Maskerne inkluderer symbolerne "?" og "*":

brug ? til at erstatte et symbol

brug * til at erstatte en tekststreng.

*.c?m viser f.eks. alle adresser, hvor den sidste del begynder med bogstavet c, slutter med bogstavet m og indeholder et ukendt symbol mellem dem (.com, .cam osv.)

Hvis "*." bruges indledningsvist, behandles det på en særlig måde, hvis det bruges i starten af et domænenavn. For det første matcher jokertegnet * ikke skråstregen ('/') i dette tilfælde. Det er for at undgå, at masken omgås. Masken *.domain.com matcher f.eks. ikke http://anydomain.com/anypath#.domain.com (denne suffiks kan føjes til en hvilken som helst URL-adresse uden at påvirke overførslen). Og for det andet matcher "*." også en tom streng i dette særlige tilfælde. Det sker for at tillade matching af et helt domæne, herunder alle underdomæner, ved hjælp af en enkelt maske. Masken *.domain.com matcher f.eks. også http://domain.com. Det ville være forkert at bruge *domain.com, da det også ville matche http://anotherdomain.com.