Enhedsgrupper

warning

En enhed, der er sluttet til din computer, kan udgøre en risiko.

Vinduet Enhedsgrupper er opdelt i to sektioner. Til højre i vinduet kan du se en liste over enheder, der er medlem af den pågældende gruppe, og til venstre i vinduet kan du se oprettede grupper. Vælg en gruppe for at få vist enheder i højre rude.

Når du åbner vinduet Enhedsgrupper og vælger en gruppe, kan du tilføje eller fjerne enheder på listen. Du kan også føje enheder til gruppen ved at importere dem fra en fil. Eller du kan klikke på knappen Udfyld. Derefter vises alle enheder, der er sluttet til din computer i vinduet Registrerede enheder. Vælg enheder på den udfyldte liste for at føje dem til gruppen ved at klikke på OK.

Kontrolelementer

Tilføj – Du kan tilføje en gruppe ved at skrive dens navn eller føje en enhed til en eksisterende gruppe, afhængigt af i hvilken del af vinduet du klikkede på knappen.

Rediger – Her kan du ændre navnet på den valgte gruppe eller enhedens parametre (leverandør, model, serienummer).

Slet – Sletter den markerede gruppe eller enhed, hvor i vinduet du har klikket på knappen.

Importér – Importerer en liste over enheder fra en tekstfil. Import af enheder fra en tekstfil kræver korrekt formatering:

Hver enhed starter ved en ny linje.

Leverandør, Model og Serie skal angives for hver enhed, adskilt med et komma.

example

Her er et eksempel på indhold i tekstfilen:

Kingston,DT 101 G2,001CCE0DGRFC0371

04081-0009432,USB2.0 HD WebCam,20090101

Eksportér – Eksporterer en liste over enheder til en fil.

Klik på knappen Udfyld for at få et overblik over alle enheder, der i øjeblikket er tilsluttet, med oplysninger om: enhedstype, forhandler af enheden, model- og serienummer (hvis det findes).

Tilføj enhed

Klik på Tilføj i højre vindue for at føje en enhed til en eksisterende gruppe. Yderligere parametre, der vises nedenfor, kan bruges til at finjustere regler for forskellige enheder. Alle parametre skelner mellem store og små bogstaver og understøtter jokertegn (*, ?):

Leverandør – Filtrer efter leverandørnavn eller -ID.

Model – Det navn, enheden er tildelt.

Serie/Seriegruppe – Eksterne enheder har normalt deres eget serienummer. I tilfælde af CD/DVD er det serienummeret for det givne medium. Ikke CD-drevet.

Beskrivelse – Din beskrivelse af enheden for at opnå bedre organisering.

note

Hvis disse parametre ikke er defineret, ignorerer reglen disse felter, når det kontrolleres, om kriterierne overholdes. Filtreringsparametre i alle tekstfelter skelner mellem store og små bogstaver og understøtter jokertegn (et spørgsmålstegn [?] repræsenterer et enkelt tegn, hvorimod en stjerne [*] repræsenterer en nulstreng eller flere tegn).

Klik på OK for at gemme ændringer. Klik på Annuller, hvis du vil lukke vinduet Enhedsgrupper uden at gemme ændringer.

note

Når du har oprettet en enhedsgruppe, skal du tilføje en ny regel for enhedskontrol for den oprettede enhedsgruppe og vælge den handling, der skal udføres.

Bemærk, at ikke alle handlinger (tilladelser) findes på alle enhedstyper. Alle fire handlinger er tilgængelige, hvis enhedstypen er en lagerenhed. Hvis det ikke er en lagerenhed, er der kun tre tilgængelige handlinger (Skrivebeskyttet er f.eks. ikke tilgængelig for Bluetooth, så Bluetooth-enheder kan kun være tilladt, blokeret eller advaret).