Datamaskinbeskyttelse

Klikk på Datamaskinbeskyttelse i Hovedprogramvinduet > Oppsett for å se en oversikt over alle beskyttelsesmoduler:

Filsystembeskyttelse i sanntid – Alle filer blir skannet for ondsinnet kode når de åpnes, opprettes eller kjøres.

Enhetskontroll – Med denne modulen kan du skanne, blokkere eller tilpasse utvidede filtre/tillatelser og angi hvordan brukeren kan få tilgang til og bruke med en gitt enhet (CD/DVD/USB ...).

HIPS - HIPS-systemet overvåker hendelsene i operativsystemet og reagerer på dem i henhold til et tilpasset sett med regler.

Spillmodus – Aktiverer eller deaktiverer Spillmodus. Du vil få en advarsel (potensiell sikkerhetsrisiko), og hovedvinduet vil bli oransje når Spillmodus er aktivert.

Webkamerabeskyttelse – Kontrollerer prosesser og programmer som har tilgang til webkameraet ditt.

For å stanse individuelle beskyttelsesmoduler midlertidig, klikk på bryterikonet MODULE_ENABLED.

warning

Hvis du slår av beskyttelsesmoduler, kan det redusere beskyttelsesnivået på datamaskinen.

Klikk på tannhjulikonet GEAR ved siden av en beskyttelsesmodul for å få tilgang til avanserte innstillinger for den modulen.

For Filsystembeskyttelse i sanntid klikker du på tannhjulikonet GEAR og velger blant følgende alternativer:

Konfigurer – Åpner Avansert oppsett for Filsystembeskyttelse i sanntid.

Rediger utelatelser – Åpner vinduet for oppsett av utelatelser, slik at du kan ekskludere filer og mapper fra skanning.

For Webkamerabeskyttelse klikker du på tannhjulikonet GEAR og velger blant følgende alternativer:

Konfigurer – Åpner Avansert oppsett for webkamerabeskyttelse.

Blokker all tilgang frem til neste omstart – Blokkerer all tilgang til webkameraet frem til neste gang datamaskinen startes på nytt.

Blokker all tilgang permanent – Blokkerer all tilgang til webkameraet frem til dette oppsettet deaktiveres.

Slutt å blokkere all tilgang – Deaktiverer funksjonen for å blokkere webkameratilgangen. Dette alternativet er bare tilgjengelig hvis webkameratilgangen er blokkert.

PAGE_SETTINGS_ANTIVIRUS

Sett Virus- og spywarebeskyttelse på pause – Deaktiverer alle virus- og spywarebeskyttelsesmoduler. Når du deaktiverer beskyttelse, vil det åpnes et vindu der du kan bestemme hvor lenge beskyttelsen skal være deaktivert ved bruk av rullgardinmenyen Tidsintervall. Bruk bare dette hvis du er en erfaren bruker eller per instruks fra ESET teknisk støtte.