Internetbeveiliging

Internettoegang is een standaardfunctie op een personal computer. Helaas is het ook het belangrijkste medium geworden voor het overdragen van schadelijke code. Open het hoofdprogrammavenster > Instellingen > Internetbeveiliging om functies in ESET Internet Security te configureren die uw internetbeveiliging versterken.

Als u afzonderlijke beveiligingsmodules wilt pauzeren of uitschakelen, klikt u op het pictogram van de schakelaar MODULE_ENABLED.

warning

Het uitschakelen van beveiligingsmodules kan het beveiligingsniveau van uw computer verlagen.

PAGE_SETTINGS_ANTISPAM

Klik op het tandwielpictogram GEAR naast een beveiligingsmodule om geavanceerde instellingen voor die module te openen.

De module Ouderlijk toezicht beschermt uw kinderen door ongepaste en schadelijke inhoud op internet te blokkeren.

Beveiliging van webtoegang scant HTTP/HTTPS-communicatie op malware en phishing. Beveiliging van webtoegang mag alleen worden uitgeschakeld voor het oplossen van problemen.

Anti-phishing biedt u de mogelijkheid webpagina's te blokkeren waarvan bekend is dat deze voor phishingdoeleinden worden gebruikt. Wij adviseren u dringend alle opties van Anti-phishing ingeschakeld te laten.

Een phishingsite rapporteren: meld een phishing-/schadelijke website aan ESET voor analyse.

note

wanneer u een website naar ESET verstuurt, moet deze aan de volgende criteria voldoen:

De website wordt helemaal niet gedetecteerd.

De website is onterecht aangemerkt als bedreiging. In dit geval kunt u Een onjuist geblokkeerde pagina rapporteren.

Beveiliging van e-mailclient biedt beheer van e-mailcommunicatie die wordt ontvangen via het POP3(S)-protocol en IMAP(S)-protocol. Met behulp van de plug-in voor uw e-mailclient biedt ESET Internet Security controle over alle communicatie via de e-mailclient.

Antispam voor e-mailclient filtert ongevraagde e-mailberichten.

Klik voor Antispam voor e-mailclient op het tandwielpictogram GEAR en kies uit de volgende opties:

Configureren: hiermee opent u geavanceerde instellingen voor Antispam voor e-mailclient.

Adreslijst van gebruiker (indien ingeschakeld): hiermee opent u een dialoogvenster waarin u adressen kunt toevoegen, bewerken of verwijderen om de antispamregels te definiëren. Regels in deze lijst worden toegepast op de huidige gebruiker.

Algemene adreslijst (indien ingeschakeld): hiermee opent u een dialoogvenster waarin u adressen kunt toevoegen, bewerken of verwijderen om de antispamregels te definiëren. Regels in deze lijst worden toegepast op alle gebruikers.