Netwerkbeveiliging

Open het hoofdprogrammavenster > Instellingen > Netwerkbeveiliging om basisinstellingen voor netwerkbeveiliging te configureren of problemen met netwerkcommunicatie op te lossen.

Als u afzonderlijke beveiligingsmodules wilt pauzeren of uitschakelen, klikt u op het pictogram van de schakelaar MODULE_ENABLED.

warning

Het uitschakelen van beveiligingsmodules kan het beveiligingsniveau van uw computer verlagen.

PAGE_EPFW_MAIN_SETTINGS

Klik op het tandwielpictogram GEAR naast een beveiligingsmodule om geavanceerde instellingen voor die module te openen.

Firewall: filtert alle netwerkcommunicatie op basis van de ESET Internet Security-configuratie.

Configureren: hiermee opent u het venster Geavanceerde instellingen van Firewall, waar u kunt definiëren hoe de netwerkcommunicatie wordt verwerkt door de firewall.

Firewall tijdelijk uitschakelen (alle verkeer toestaan): alle filteropties van Firewall worden uitgeschakeld en alle inkomende en uitgaande verbindingen zijn toegestaan. Klik terwijl Netwerkverkeer filteren zich in deze modus bevindt op Firewall inschakelen om de firewall opnieuw in te schakelen.

Alle verkeer blokkeren: alle inkomende en uitgaande communicatie wordt door Firewall geblokkeerd. Gebruik deze optie alleen als u denkt dat er kritieke beveiligingsrisico's zijn waarvoor de verbinding van het systeem met het netwerk moet worden verbroken. Terwijl het filteren van het netwerkverkeer plaatsvindt in de modus Alle verkeer blokkeren, klikt u op Blokkeren van alle verkeer stoppen om de normale werking van de firewall te herstellen.

Automatische modus (als er een andere filtermodus is ingeschakeld): klik om de filtermodus op Automatisch in te stellen (met door de gebruiker gedefinieerde regels).

Interactieve modus (als er een andere filtermodus is ingeschakeld): klik om de filtermodus op Interactief in te stellen.

Netwerkaanvalbeveiliging (IDS): analyseert de inhoud van netwerkverkeer en beschermt tegen netwerkaanvallen. Al het verkeer dat als schadelijk wordt beschouwd, wordt geblokkeerd. ESET Internet Security meldt het u wanneer u verbinding maakt met een onbeveiligd draadloos netwerk of een netwerk met zwakke beveiliging.

Botnetbeveiliging: detecteert malware op het systeem snel en nauwkeurig.

Netwerkverbindingen: geeft de netwerken weer waarmee netwerkadapters zijn verbonden, plus gedetailleerde informatie.

Geblokkeerde communicatie oplossen: hiermee kunt u verbindingsproblemen oplossen die worden veroorzaakt door ESET Firewall. Zie Wizard Probleemoplossing voor meer informatie.

Tijdelijk geblokkeerde IP-adressen oplossen: bekijk een lijst met IP-adressen die als aanvalsbronnen zijn gedetecteerd en die aan de zwarte lijst zijn toegevoegd, zodat hiermee gedurende een bepaalde tijd geen verbindingen kunnen worden gemaakt.

Logboeken weergeven: hiermee opent u het logboekbestand voor netwerkbeveiliging.