Inschakelen Anti-Diefstal

U loopt altijd het risico dat u uw persoonlijke apparaten verliest of dat ze worden gestolen tijdens woon-werkverkeer of andere reizen. Anti-Diefstal is een functie die de beveiliging op gebruikersniveau uitbreidt voor het geval van een verloren of gestolen apparaat. Met Anti-Diefstal kunt u het apparaatgebruik controleren en uw ontbrekende apparaat in ESET HOME op locatie volgen op basis van het IP-adres, zodat u uw apparaat kunt terugvinden en uw persoonlijke gegevens kunt beschermen.

Door gebruik te maken van moderne technologieën zoals geografisch opzoeken van IP-adressen, het opnemen van beelden met de webcamera, beveiliging van gebruikersaccounts en bewaking van het apparaat, kunt u met Anti-Diefstal en een rechtshandhavende instantie uw computer of apparaat mogelijk lokaliseren als het is verloren of gestolen. In ESET HOME kunt u zien welke activiteit op uw computer of apparaat plaatsvindt.

Zie de ESET HOMEonline-Help van voor meer informatie over Anti-Diefstal in ESET HOME.

important

Anti-Diefstal werkt mogelijk niet goed op computers in domeinen vanwege beperkingen voor het beheer van gebruikersaccounts.

Als u Anti-Diefstal wilt inschakelen en uw apparaat wilt beschermen in geval van verlies of diefstal, kies dan een van de volgende opties:

Ga naar het hoofdprogrammavenster > Overzicht en klik op INSTELLEN naast Anti-Diefstal.

Als u het bericht 'Antidiefstal is beschikbaar' ziet in het hoofdprogrammavenster > Overzicht, klikt u op Anti-Diefstal inschakelen.

Klik in het hoofdprogrammavenster op Instellingen > Beveiligingshulpmiddelen. Zet de schakelaar MODULE_INACTIVE Anti-Diefstal aan en volg de instructies op het scherm.

important

Als uw apparaat niet is verbonden met ESET HOME, moet u het volgende doen:

1.Meld u aan bij uw ESET HOME-account wanneer u Anti-Diefstal wilt inschakelen.

2.Stel een apparaatnaam in.

note

Anti-Diefstal biedt geen ondersteuning voor Microsoft Windows Home Server.

Nadat u Anti-Diefstal hebt ingeschakeld, kunt u de beveiliging van uw apparaat optimaliseren in het hoofdprogrammavenster > Instellingen > Beveiligingshulpmiddelen > Anti-Diefstal.