Nätverksautentisering – serverkonfiguration

Autentiseringen kan utföras av valfri dator/server som är ansluten till det nätverk som ska autentiseras. Programmet för ESET-autentiseringsservern måste installeras på en dator/server som alltid är tillgänglig för autentisering när en klient försöker ansluta till nätverket. Du kan hämta installationsfilen till programmet för ESET-autentiseringsservern på ESET:s webbplats.

När du installerat ESET Authentication Server öppnas en dialogruta (du kan när som helst nå programmet genom att klicka på Start > Program > ESET > ESET-autentiseringsserver).

Konfigurera autentiseringsservern genom att ange autentiseringszonens namn, serverns lyssningsport (standard är 80), samt platsen att spara den offentliga och privata nyckeln. Generera sedan den offentliga och privata nyckeln som använd i autentiseringen. Den privata nyckeln finns kvar på servern, men den offentliga nyckeln måste användas på klientsidan i avsnittet Zonautentisering när en zon ställs in i brandväggen.

För mer utförlig information, läs följande artikel i ESET:s kunskapsbas.