Vad gör jag om realtidsskyddet inte fungerar?

I detta kapitel beskrivs problem som kan uppstå när realtidsskyddet används och hur de felsöks.

Realtidsskyddet har inaktiverats

Om en användare av misstag inaktiverar realtidsskyddet bör du återaktivera funktionen. Om du vill återaktivera realtidsskyddet går du till Inställningar i programmets huvudfönster och klickar på Datorskydd > Skydd av filsystemet i realtid.

Om realtidsskyddet inte startas samtidigt som datorn startas beror det troligen på att Aktivera skydd av filsystemet i realtid har inaktiverats. Kontrollera att alternativet är aktiverat genom att gå till Avancerade inställningar (F5) och klicka på Detekteringsmotor > Skydd av filsystemet i realtid.

Infiltreringar identifieras och rensas inte av realtidsskyddet

Kontrollera att inga andra antivirusprogram är installerade på datorn. Om två antivirusprogram är installerade samtidigt kan de stå i konflikt med varandra. Det rekommenderas att du avinstallerar alla andra antivirusprogram på datorn innan du installerar ESET.

Realtidsskyddet startar inte

Om realtidsskyddet inte startas när datorn startas (och Aktivera skydd av filsystemet i realtid har aktiverats) kan det bero på konflikter med andra program. För att lösa problemet skapar du en ESET SysInspector-logg och skickar den till ESET:s tekniska support för analys.