Rensningsnivåer

För att komma åt inställningarna för rensningsnivå för en önskad skyddsmodul utökar du ThreatSense-parametrar (till exempel Skydd av filsystemet i realtid) och lokaliserar sedan Rensning > Rensningsnivå.

ThreatSense-parametrar har följande saneringsnivåer (dvs. rengöring).

Åtgärd i ESET Internet Security

Rensningsnivå

Beskrivning

Åtgärda alltid detektering

Försök att åtgärda detekteringen när du rensar objekt utan några åtgärder från slutanvändaren. I vissa sällsynta fall (till exempel systemfiler) lämnas det rapporterade objektet på sin ursprungliga plats om detekteringen inte kan åtgärdas.

Åtgärda detektering om det är säkert, behåll annars

Försök att åtgärda detekteringen när du rensar objekt utan några åtgärder från slutanvändaren. I vissa fall (till exempel systemfiler eller arkiv med både rena och infekterade filer) lämnas det rapporterade objektet på sin ursprungliga plats om en detektering inte kan åtgärdas.

Åtgärda detektering om det är säkert, fråga annars

Försök att åtgärda detekteringen när du rensar objekt. I vissa fall, om ingen åtgärd kan utföras, får slutanvändaren en interaktiv avisering och måste välja en åtgärd (till exempel ta bort eller ignorera). Den här inställningen rekommenderas i de flesta fall.

Fråga alltid slutanvändaren

Ett interaktivt fönster visas för slutanvändaren när objekt rensas och en åtgärd måste väljas (till exempel ta bort eller ignorera). Denna nivå är avsedd för mer avancerade användare som vet vilka som ska åtgärder vidtas i händelse av detektering.