Genomsökningsprofiler

Det finns fyra fördefinierade genomsökningsprofiler i ESET Internet Security:

Smart genomsökning – Detta är standardprofilen för avancerad genomsökning. Profilen Smart genomsökning använder Smart optimering, som exkluderar som var rena i en tidigare genomsökning och som inte har ändrats sedan dess. Det här möjliggör kortare genomsökningstider med minsta påverkan på systemets säkerhet.

Genomsökning av kontextmeny – Du kan starta en sökning på begäran av valfri fil från kontextmenyn. Med hjälp av genomsökningsprofilen för kontextmenyn kan du definiera en genomsökningskonfiguration som ska användas när du utlöser genomsökningen på detta sätt.

Djup genomsökning – Profilen Djup genomsökning använder inte Smart optimering som standard, därför exkluderas inga filer från genomsökning med den här profilen.

Genomsökning av datorn – Detta är standardprofilen som används för standardgenomsökningen av datorn.

Det går att spara genomsökningsinställningarna för framtida genomsökning. Vi rekommenderar att skapar en profiler (med olika genomsökningsobjekt, genomsökningsmetoder och andra parametrar) för varje regelbunden genomsökning.

Skapa en ny profil genom att öppna fönstret Avancerade inställningar (F5) och klicka på Detekteringsmotor > Genomsökningar efter skadlig kod > Genomsökning på begäran > Lista över profiler. Fönstret Profilhanteraren innehåller rullgardinsmenyn Vald profil med befintliga genomsökningsprofiler och alternativet att skapa en ny. Skapa en genomsökningsprofil som motsvarar dina behov med hjälp av avsnittet Parameterinställningar för ThreatSense-motorn som innehåller en beskrivning av varje parameter i genomsökningsinställningen.

note

Anta att du vill skapa en egen genomsökningsprofil och konfigurationen Genomsök datorn är delvis lämplig, men du vill inte genomsöka internt packade filer eller potentiellt farliga program och dessutom vill du använda Åtgärda alltid detektering. Ange namnet på den nya profilen i fönstret Profilhanteraren och klicka på Lägg till. Välj den nya profilen i listrutan Vald profil och justera de återstående parametrarna så att de uppfyller dina krav och klicka på OK för att spara den nya profilen.