Logga och skapa regler eller undantag från logg

Som standard loggas inte alla blockerade anslutningar av ESET Brandvägg. Om du vill se vad som har blockerats av Nätverksskydd aktiverar du loggning i Avancerade inställningar under Verktyg > Diagnostik > Avancerad loggning > Aktivera avancerad loggning för Nätverksskydd. Om du ser något i loggen som du inte vill att brandväggen ska blockera kan du skapa en regel eller ett IDS-regel för detta genom att högerklicka på objektet och välja Blockera inte liknande händelser i framtiden. Observera att loggen över alla blockerade anslutningar kan innehålla tusentals objekt och att det kan vara svårt att hitta en specifik anslutning i den. När problemet lösts kan du stänga av loggningen.

För mer information om loggen, se Loggfiler.

note

Använd loggning för att se i vilken ordning Nätverksskydd har blockerat specifika anslutningar. Genom att skapa regler från loggen kan du dessutom skapa regler som gör exakt det du vill.