Logg för nätverksskydd

Nätverksskyddet i ESET Internet Security sparar viktiga händelser i en loggfil som kan visas direkt från huvudmenyn. Klicka på Verktyg > Loggfiler och välj sedan Nätverksskydd i rullgardinsmenyn Logg.

Loggfilerna går att använda till att identifiera fel och avslöja intrång i systemet. Loggarna för ESET-nätverksskyddet innehåller följande data:

Datum och tid för händelsen

Händelsens namn

Källa

Måladress på nätverket

Kommunikationsprotokoll för nätverket

Använd regel eller namnet på masken, om en sådan identifierats

Berört program

Användare

En grundlig analys av dessa data kan hjälpa till att upptäcka försök att äventyra systemets säkerhet. Flera andra faktorer kan indikera potentiella säkerhetsrisker och hjälper dig att minska riskerna: regelbundna anslutningar från okända platser, upprepade försök att upprätta anslutningar, kommunikation från okända program eller användning av ovanliga portnummer.

note

Exploatering av säkerhetssårbarhet

Meddelandet om utnyttjande av säkerhetssårbarhet loggas även om den aktuella sårbarheten redan har patchats sedan försöket till utnyttjande detekterats och blockerats på nätverksnivå innan det faktiska utnyttjandet kunde ske.