Licensstatus

Din licens kan ha olika statusar. Du hittar licensstatusen i ESET HOME. Information om hur du lägger till din licens i ditt ESET HOME-konto finns i Lägga till en licens.

note

Om du inte har ett ESET HOME-konto kan du skapa ett nytt ESET HOME-konto.

Om licensstatusen är en annan än Aktiv, så får du ett fel under aktiveringen eller ett meddelande i huvudprogramfönstret.

Om du vill inaktivera licensstatusmeddelanden öppnar du Avancerade inställningar (F5) > Meddelanden > Programstatusar. Klicka på Redigera bredvid Programstatusar, utöka Licensiering och avmarkera kryssrutan bredvid det meddelande du vill inaktivera. Att inaktivera meddelandet löser inte problemet.

Se beskrivningar och rekommenderade lösningar för olika licensstatusar i tabellen nedan:

Licensstatus

Beskrivning

Lösning

Aktiv

Licensen är giltig och ingen interaktion behövs. ESET Internet Security kan aktiveras och du hittar licensinformationen i huvudprogramfönstret > Hjälp och support.

Överanvänds

Fler enheter använder licensen än vad som är tillåtet. Du får ett aktiveringsfel.

Se Aktiveringen misslyckades på grund av överanvänd licens för mer information.

Avstängd

Licensen har stängts av på grund av betalningsproblem. Om du vill använda licensen ser du till att betalningsuppgifterna i ESET HOME är aktuella eller kontaktar licensåterförsäljaren. Du kan få det här felet under aktiveringen eller i huvudprogramfönstret.

Installerad produkt – om du har ett ESET HOME-konto klickar du på Hantera din licens i ESET HOME i meddelandet som visas i huvudprogramfönstret och granskar dina betalningsuppgifter. Annars kontaktar du licensåterförsäljaren.

Aktiveringsfel – om du har ett ESET HOME-konto klickar du på Öppna ESET HOME i fönstret för aktiveringsfelet och granskar dina betalningsuppgifter. Annars kontaktar du licensåterförsäljaren.

Har upphört

Licensen har upphört att gälla och du kan inte använda licensen för att aktivera ESET Internet Security. Du kan få det här felet under aktiveringen eller i huvudprogramfönstret. Om ESET Internet Security redan är installerat är datorn inte skyddad.

Installerad produkt – i meddelandet som visas i huvudprogramfönstret klickar du på Förnya licens och följer anvisningarna i Hur förnyar jag min licens? eller klickar du på Aktivera produkt och välj aktiveringsmetod.

Aktiveringsfel – i fönstret för aktiveringsfel klickar du på Förnya din licens och följer anvisningarna i Hur förnyar jag min licens? eller skriver in en ny eller förnyad licensnyckel och klickar på Förnya licens.