Felsökning av nätverksskydd

Felsökningsguiden hjälper dig att lösa anslutningsproblem orsakade av ESET-brandväggen. Välj en tidsperiod under vilken kommunikation blockerats i listrutan. En lista över nyligen blockerad kommunikation ger en översikt över typen av program eller enhet, rykte och totalt antal program och enheter som blockerats under tidsperioden. För mer information om blockerad kommunikation klickar du på Information. Nästa steg är att avblockera programmet eller enheten som har anslutningsproblem.

När du klickar på Avblockera tillåts den tidigare blockerade kommunikationen. Om det fortfarande är problem med ett program, eller om enheten inte fungerar som väntat, klickar du på Programmet fungerar fortfarande inte, så att all kommunikation som tidigare blockerades för enheten nu tillåts. Starta om datorn om problemet kvarstår.

Klicka på Visa ändringar om du vill visa regler som skapats av guiden. Det går dessutom att visa reglerna skapade av guiden i Avancerade inställningar > Nätverksskydd > Brandvägg > Avancerat > Regler.

Klicka på Avblockera en till om du vill felsöka kommunikationsproblem för en annan enhet eller annat program.