Skapa en ny aktivitet i Schemaläggare

Skapa en ny aktivitet i Verktyg > Schemaläggaren genom att klicka på Lägg till eller högerklicka på kontextmenyn och välj Lägg till. Det finns fem typer av schemalagda aktiviteter:

Kör externt program – schemalägger körning av ett extern program.

Underhåll av loggning – loggfiler innehåller även rester från borttagna poster. Denna aktivitet optimerar regelbundet posterna i loggfiler för effektiv funktion.

Kontroll av filer som startas automatiskt – kontrollerar filer som tillåts köra vid systemstart eller inloggning.

Skapa en avbildning av datorns status – skapar en avbildning av datorn i ESET SysInspector – samlar detaljerad information om systemkomponenter (t.ex. drivrutiner och program) och utvärderar risknivån för varje komponent.

Genomsökning av datorn på begäran – utför genomsökning av filer och mappar på datorn.

Uppdatering – schemalägger en uppdateringsaktivitet genom att uppdatera modulerna.

Eftersom Uppdatering är en av de schemalagda aktiviteter som används oftast förklarar vi hur du skapar en ny uppdateringsaktivitet.

Välj Uppdatera från rullgardinsmenyn Schemalagd aktivitet. Ange aktivitetens namn i fältet Aktivitetsnamn och klicka på Nästa. Välj hur ofta aktiviteten ska utföras. Följande alternativ finns tillgängliga: En gång, Flera gånger, Dagligen, Varje vecka och Händelseutlöst. Välj Hoppa över aktivitet när datorn körs på batteri för att minimera systemresurserna när datorns körs på batteri. Aktiviteten körs vid det datum och den tidpunkt som angetts i fältet Utförande av aktivitet. Definiera sedan åtgärden som vidtas om aktiviteten inte kan genomföras eller slutföras den schemalagda tiden. Följande alternativ finns tillgängliga:

Vid nästa schemalagda tid

Så snart som möjligt

Omedelbart om tiden sedan senaste körning överskrider angivet värde (intervallet kan anges i rullningsrutan Tid sedan senaste körning (timmar))

I nästa steg visas ett översiktsfönster med information om den aktuella schemalagda aktiviteten. Klicka på Slutför när du är klar med ändringarna.

En dialogruta öppnas där användaren kan välja vilka profiler som ska användas för den schemalagda aktiviteten. Här kan du välja primär och alternativ profil. Den alternativa profilen används om aktiviteten inte kan slutföras med den primära profilen. Den nya schemalagda aktiviteten läggs till i listan över aktuella schemalagda aktiviteter när du klickar på Slutför.