Prestandaundantag

Med prestandaexkluderingar kan du exkludera filer och mappar från genomsökning.

För att säkerställa att alla objekt genomsöks efter hot rekommenderar vi att du bara skapar exkluderingar när det är absolut nödvändigt. Däremot finns det situationer när du kan behöva exkludera ett objekt, exempelvis för stora databasposter som skulle göra datorn långsam under en genomsökning eller programvara som står i konflikt med genomsökningen.

Du kan lägga till filer och mappar som ska undantas från genomsökning i exkluderingslistan via Avancerade inställningar (F5) > Detekteringsmotor > Exkluderingar > Prestandaexkluderingar > Redigera.

note

Blanda inte samman detta med detekteringsexkluderingar, exkluderade filändelser, HIPS-exkluderingar och processexkluderingar.

Om du vill exkludera ett objekt (sökväg: fil eller mapp) från genomsökning klickar du på Lägg till och anger önskad sökväg eller väljer den i trädstrukturen.

CONFIG_EXCLUDE_PERFORMANCE

note

Ett hot inom en fil detekteras inte av modul Skydd av filsystemet i realtid eller genomsökning av datorn modul om en fil uppfyller kriterierna för uteslutande från genomsökning.

Kontrollelement

Lägg till – undantar objekt från genomsökning.

Redigera – redigerar valda poster.

Ta bort – tar bort markerade poster (CTRL + klicka för att välja flera poster).