Lägg till eller redigera prestandaexkluderingar

I den här dialogrutan kan du exkludera en viss sökväg (fil eller katalog) för datorn.

note

Välj sökväg eller ange den manuellt

För att välja önskad sökväg klickar du på ... i fältet Sökväg.

När du skriver manuellt, se fler exempel på exkluderingsformat nedan.

DIALOG_EXCLUDE_PATH

Använd jokertecken för att exkludera en grupp filer. Ett frågetecken (?) motsvarar ett tecken, medan en asterisk (*) motsvarar en sträng på noll eller fler tecken.

example

Exkluderingsformat

Vill du exkludera alla filer och undermappar i en mapp anger du sökvägen till mappen och använder masken *

Vill du endast exkludera doc-filer använder du masken *.doc

Om namnet på en körbar fil har ett visst antal tecken (med varierande tecken) och du endast är säker på det första (till exempel ”D”) använder du följande format:
D????.exe (frågetecken ersätter de saknade/okända tecknen)

Exempel:

C:\Tools\* – sökvägen måste avslutas med snedstreck och (\) asterisk (*) för att indikera att det är en mapp och att allt mappinnehåll (filer och undermappar) som kommer att exkluderas.

C:\Tools\*.* – samma beteende som C:\Tools\*

C:\ToolsTools-mappen exkluderas inte. Ur skannerns perspektiv kan Tools även vara ett filnamn.

C:\Tools\*.dat – exkluderar .dat-filer i Tools-mappen.

C:\Tools\sg.dat – exkluderar just den här filen med exakt den här sökvägen.

example

Systemvariabler i exkluderingar

Du kan använda systemvariabler som %PROGRAMFILES% för att definiera exkluderingar vid genomsökningar.

Om du vill exkludera mappen Programfiler med den här systemvariabeln använder du sökvägen %PROGRAMFILES%\* (glöm inte det omvända snedstrecket och asterisken i slutet av sökvägen) när du lägger till exkluderingar.

Om du vill exkludera alla filer och mappar i en %PROGRAMFILES%-underkatalog anger du sökvägen %PROGRAMFILES%\exkluderad katalog\*

arrow_down_home Utöka listan med systemvariabler som stöds

important

Jokertecken i mitten av en sökväg stöds inte

Att använda jokertecken i mitten av en sökväg (till exempel C:\Tools\*\Data\file.dat) kan fungera men stöds inte officiellt för prestandaexkluderingar.

Det finns inga begränsningar för att använda jokertecken i mitten av en sökväg när detekteringsexkluderingar används.

example

Ordning för exkluderingar

Det finns inga alternativ för att justera prioritetsnivån för exkluderingar med knapparna för uppifrån/nedifrån (som för brandväggsregler där regler körs uppifrån och ned).

När den första tillämpliga regeln matchas av skannern, så utvärderas inte den andra tillämpliga regeln.

Ju färre regler, desto bättre genomsökningsresultat.

Undvik att skapa konkurrerande regler.