Adresslistor

För att skyddas mot oönskade e-postmeddelanden kan du klassificera e-postadresser i adresslistor i ESET Internet Security.

Om du vill redigera adresslistor öppnar du Avancerade inställningar (F5) > Webb och e-post > Skydd av e-postklienter > Adresslistor för spamskydd och klickar på Redigera bredvid Användares adresslista eller Global adresslista.

PANEL_SMON_EDIT_WLBL

Kolumner

E-postadress – den adress som regeln ska gälla för.

Namn – anpassat regelnamn.

Tillåt/Blockera/Undantag – alternativknappar som används för att avgöra vilken åtgärd som ska vidtas för e-postadressen (klicka på alternativknappen i önskad kolumn för att snabbt ändra åtgärden):

Tillåt – adresser som anses vara säkra och från vilka du vill ta emot meddelanden.

Blockera – adresser som anses vara osäkra/spam och som du inte vill ta emot meddelanden från.

Undantag – adresser som alltid kontrolleras för spam och som kan förfalskas och användas för att skicka spam.

Anmärkning – information om hur regeln skapades och om den gäller för hela domänen/domäner på lägre nivå.

Hantera adresserna

Lägg till – klicka för att lägga till en regel för en ny adress.

Redigera – välj och klicka för att redigera en befintlig regel.

Ta bort – välj och klicka om du vill ta bort en regel från adresslistan.